Wat kost een grafmonument of urnmonument?

Met een grafmonument of urnmonument kunt u een overledene op passende wijze herdenken. Het is een tastbare herinnering en een plek waar u naar terug kunt keren. Maar wat kost een grafmonument precies? Dat is een vraag die wij vaak krijgen. Dit kan namelijk een afweging zijn bij het uitzoeken van een grafmonument of urnmonument. Op deze vraag is geen eenduidig antwoord. Er is eigenlijk geen standaardbedrag en ook geen bovengrens. De prijs hangt af van verschillende factoren en kan oplopen afhankelijk van de keuzes die u maakt. Denk bijvoorbeeld aan de omvang van het gedenkmonument, de materiaalkeuze, bewerkingen, tekst en belettering en het toevoegen van grafaccessoires.

De omvang en materiaalkeuze bepalen de prijs van het monument

Gaat u een grafmonument of urnmonument uitzoeken? Dan heeft u misschien al een idee in gedachten. Wanneer u bij ons langskomt, kijken we samen naar uw wensen en de mogelijkheden. We beginnen bij de vorm en de grootte van het monument. Deze zijn een belangrijke factor voor het bepalen van de prijs. Het is misschien vanzelfsprekend, maar een groter monument is duurder dan een kleiner monument. Er is meer materiaal nodig en het kost meer tijd om het te bewerken. Dat geldt ook voor het kiezen van wel of geen afdekplaat.

Hier komt ook de keuze voor het materiaal om de hoek kijken. Er zijn verschillende opties waar u het grafmonument van kunt laten maken. Denk aan natuursteen, brons, glas of RVS. De prijs verschilt dan ook per materiaal. Natuursteen, zoals graniet en marmer, is in de meeste gevallen het goedkoopste materiaal. De andere materialen vergen meer tijd en inspanning in de bewerking ervan, waardoor ook de kosten omhoog gaan.

Belettering, foto’s of grafdecoratie toevoegen

U kunt het grafmonument of urnmonument personaliseren door het van een mooie tekst en belettering te voorzien. De tekst kan op verschillende manieren geplaatst worden. Bijvoorbeeld met inwendige belettering door graveren, stralen of laseren. Of uitwendige belettering in de vorm van bronzen letters of een tekstplaatje. Daarover leest u meer in dit blog. De hoeveelheid letters en het materiaal zijn van invloed op de prijs. Bronzen of aluminium letters zijn bijvoorbeeld duurder dan ingestraalde letters. Daarnaast kunt u een foto en eventuele grafaccessoires aan het monument toevoegen. Zo kunt u qua decoratie onder andere kiezen voor een vaas, kaars, lantaarn of een accessoire in de vorm van een dier of symbool.

Hoe duur is een urnmonument of grafmonument opknappen?

Al vele jaren houden wij ons bezig met het restaureren van monumenten. Met een goede opknapbeurt gaat een grafsteen of urnmonument vaak weer jaren mee. Ook hiervoor geldt dat op voorhand moeilijk te zeggen is wat het gaat kosten. Dit is afhankelijk van de staat van het monument, de grootte en de gebruikte materialen. Wanneer u een afspraak met ons maakt, informeren wij u graag over de mogelijkheden en kunnen wij een prijs op maat maken.

Een grafmonument voor elk budget

Natuurlijk kunt u een grafmonument of urnmonument zo duur maken als u zelf wenst. Maar ook bij een beperkt budget kunt u bij ons terecht! Bij Hesselink vindt u regelmatig grafmonumenten voor een gereduceerd tarief. Deze kunnen wij aanbieden vanwege wisselingen in het assortiment. Hierbij krijgt u natuurlijk dezelfde garantieperiode en service!

Hulp bij een grafmonument uitzoeken?

De prijs van een grafsteen of urnmonument hangt dus af van verschillende factoren. Koninklijke Hesselink helpt u graag bij de keuze voor een passend gedenkmonument. Hierbij geven wij u ook een gerichte prijsopgave. Wij bieden u bij een prijsopgave uiteraard de scherpst mogelijke prijs aan. Daarnaast kunt u bij ons ook zelf een ontwerp voor het monument te maken. Samen kijken we naar wat er mogelijk is voor uw budget. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.