Grafsteen opknappen

Hesselink is gespecialiseerd in het opknappen en restaureren van grafstenen en monumenten. Voor dit onderdeel van het vak is dan ook de juiste kennis en materiaal nodig. Op jaarbasis knappen wij enorm veel monumenten op. Dat een grafsteen oud is, wil namelijk niet zeggen dat het afgeschreven of onbruikbaar is. Oude monumenten kunnen worden opgeknapt en zien er na restauratie vaak weer als nieuw uit.

Dankzij hedendaagse moderne technieken en middelen is het mogelijk om uw oude en/of vervallen grafsteen weer volledig op te knappen. Hierdoor kan het weer jaren mee en is de aanschaf van een nieuw monument niet nodig. Bovendien blijft met restauratie het authentieke karakter van het grafmonument behouden.

Hoe werkt het opknappen van een grafsteen?

Het restaureren van een grafsteen kan op verschillende manieren. In de meeste gevallen hanteren wij een uitgebreid traject, waarbij de gehele grafsteen compleet wordt opgeknapt. Wat wij onder andere doen is het schoonmaken, verven en bijwerken van het monument. Ook kunnen er onderdelen vervangen worden. Zo gaat uw monument weer een tijd mee.

Schoonmaken van het monument

Allereerst wordt het grafmonument grondig schoongemaakt. Op deze manier is de grafsteen in een keer verlost van mos, stof, roest en andere aanslag. Hierbij letten wij erop dat we het juiste schoonmaakmiddel gebruiken bij het materiaal, om het monument niet aan te tasten.

De grafsteen verven en bijwerken

Na het schoonmaken wordt de grafsteen opnieuw geverfd of bijgewerkt. Hierbij kunt u denken aan het inkleuren van de verkleurde letters en het repareren van beschadigingen. De letters kunnen er namelijk af slijten door weersomstandigheden, waardoor het na verloop van tijd nodig is om deze bij te werken.

Onderdelen vervangen

Bevat het grafmonument grind of andere kleine stenen? Dan vervangen wij deze ook voor u. Deze kunnen namelijk door weersomstandigheden wat viezer en minder mooi worden. Na de restauratie ziet de grafsteen er dan weer compleet als nieuw uit.

Hoe duur is een grafsteen opknappen?

Het is op voorhand onmogelijk te zeggen wat de prijs van een restauratie is. Dit hangt namelijk erg af van de staat van het monument, de gebruikte materialen en de grootte. Wanneer u een afspraak met ons maakt, informeren wij u graag over de mogelijkheden en kunnen wij een prijs op maat maken.

Wilt u een grafsteen laten opknappen?

Wij helpen u graag bij het restaureren van het monument van uw overleden dierbare. Wilt u een afspraak maken of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.

Voor de restauratie

Grafsteen opknappen voor

Na de restauratie

grafsteen opknappen na