info@hesselink.nl 0575 - 546788

FAQ

Mag ik elk monument op het graf laten plaatsen?

Op alle begraafplaatsen gelden regels. Vaak hebben deze betrekking op de afmeting van een grafmonument maar in bepaalde gevallen ook op materiaalsoort en vormgeving. Deze regels zijn bij ons bekend zodat wij u hierover uitgebreid kunnen informeren. Vaak is het ook zo dat er een vergunning voor het grafmonument dient te worden aangevraagd. Dit verzorgen wij kosteloos voor u. De eventueel geldende vergunningskosten komen daarbij wel voor uw rekening.

Wat kost een grafsteen?

Afhankelijk van de uitvoering en materialen die gebruikt worden bij een grafmonument beginnen de prijzen bij grofweg 1200 euro. Een bovengrens bestaat in principe niet. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt.

Waarom staan er geen prijzen bij de monumenten op jullie website of in jullie brochure?

Vanwege de uiteenlopende regels op begraafplaatsen is het niet mogelijk om zonder kennis te nemen van de exacte locatie een prijs af te geven. Dit heeft te maken met de verschillende maatvoeringen die gehanteerd wordt. Deze maatvoeringen verschillen door geheel Nederland. Zo kennen sommige begraafplaatsen in Amsterdam bijvoorbeeld een maatvoering van 260×130 cm terwijl ook 180×80 cm een voorkomende grafmaat is. Een grafmonument van 260 cm x 130 cm is vanzelfsprekend duurder dan een grafmonument van 180×80 cm. Daarnaast zullen wij u bij een prijsopgave uiteraard altijd direct de scherpste prijs mogelijk aanbieden.

Jullie zijn een Koninklijk bedrijf. Zijn jullie dan ook duur?

Wij zijn niet duurder dan een collega die gelijkwaardige materialen en dienstverlening biedt. In de meeste gevallen zult u dan zelfs zien dat wij gunstig uit de bus komen.

Ik heb een grafmonument gezien bij jullie maar bij de concurrent is deze veel duurder of goedkoper. Hoe kan dat?

Prijsverschillen bij aanbieders, ongeacht in welke branche deze werkzaam zijn, is normaal. De ene aanbieder biedt bijvoorbeeld meer service dan de ander of heeft wat meer overhead dan de ander. (wel of geen showroom bijvoorbeeld) Bij grote prijsverschillen moet u zich echter altijd afvragen waar hem dit in zit. Voor gelijkwaardige service en materialen betaald u te allen tijde bij gerenommeerde bedrijven een gelijkwaardige prijs. Zit hier veel verschil in dan raden wij u aan extra voorzichtig te zijn. Laat u goed informeren en vraag de aanbieder naar de kwaliteit en service. Laat eventueel afspraken op papier zetten. Vanwege de lage transparantie in ons vak wordt er veel “afgesjoemeld”. Ons advies; koop alleen bij een bedrijf met een bezoekadres en een behoorlijke staat van dienst, te herkennen aan de periode waarin het bedrijf reeds werkzaam is.

Ik heb een zeer beperkt budget. Kunnen jullie wel iets voor mij betekenen?

Regelmatig stellen wij monumenten samen die voor een sterk gereduceerd tarief worden aangeboden. U kunt hierbij onze normale servicegraad en garantieperiode verwachten. We kunnen deze aanbiedingen doen vanwege wisselingen in het assortiment en het opruimen van “oude” voorraden. U levert dus niets aan kwaliteit in.

Er zit in steen toch geen kwaliteitsverschil?

Steen is geen steen. Er zijn veel graniet en kalksteensoorten die de hoge kwaliteitseisen die wij stellen aan het materiaal niet halen. Er zijn soorten die scheurvorming vertonen, een hoge waterabsorptie hebben, vlekvorming geven, poreus zijn of roestvlekken geven. Vanzelfsprekend leveren wij deze soorten niet. Wij willen dat al onze klanten jarenlang zorgeloos het graf voor hun dierbaren kunnen bezoeken. Mocht er zich onverhoopt toch iets voordoen dan zult u merken dat wij het begrip service hoog in het vaandel hebben staan.

Hoe lang moet ik wachten voor het grafmonument geplaatst kan worden?

In verband met mogelijke verzakking is het beter om een grafmonument pas te plaatsen na minimaal 3 maanden. Tot die tijd moet de grond nog inklinken waardoor het onverstandig is om een monument eerder te plaatsen.

Hoe lang moet ik wachten voor het monument geplaatst word nadat ik dit heb besteld?

In sommige gevallen hebben wij de materialen die benodigd zijn voor het grafmonument voorradig waardoor snelle levering mogelijk is. In de meeste gevallen echter moet u rekening houden met een levertermijn van ca. 3 maanden.

Moet een grafmonument uit steen bestaan?

Een grafmonument hoeft niet uit steen te bestaan. Wij werken ook met andere materialen zoals RVS, brons en glas. Wel adviseren wij u te kiezen voor materialen die de tand des tijds goed kunnen doorstaan.