Grafmonument prijzen en kosten

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat kost een grafmonument?”. Hiervoor kunnen wij echter geen standaard bedrag geven, want dit is afhankelijk van diverse factoren. De prijzen van een grafmonument beginnen bij grofweg €1200,-. Een bovengrens bestaat hierbij in principe niet. U kunt het monument namelijk zo duur maken als u zelf wilt.

Heeft u een beperkt budget? Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij stellen namelijk regelmatig grafmonumenten samen die voor een sterk gereduceerd tarief worden aangeboden. U kunt hierbij onze normale servicegraad en garantieperiode verwachten. We kunnen deze aanbiedingen doen, vanwege wisselingen in het assortiment en het opruimen van “oude” voorraden. U hoeft dus niets aan kwaliteit in te leveren! Samen kijken wij graag naar wat er mogelijk is voor uw budget.

Hoe komt de prijs van een grafmonument tot stand?

Grafmonument prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren en de keuzes die u maakt. Hierbij kunt u denken aan de keuze voor het materiaal, de grootte van het monument, belettering en eventuele accessoires.

De materiaalkeuze bepaalt de grafmonument prijs

De keuze van het materiaal is van invloed op de prijs van het grafmonument. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor natuursteen, RVS, glas, brons of andere materialen. Hierbij is natuursteen veelal goedkoper dan andere materialen, zoals glas en RVS. Dit komt met name door de hoeveelheid handwerk die eraan verbonden is, waardoor ook de productiekosten hoger worden.

De grootte van het grafmonument

Ook de afmetingen van het monument zijn bepalend bij de prijs van het monument. Een groter grafmonument is vanzelfsprekend duurder dan een kleiner monument. De regels op begraafplaatsen lopen erg uiteen. Daarom is het niet mogelijk om een prijs af te geven, zonder kennis te nemen van de exacte locatie. Dit heeft te maken met de verschillende maatvoeringen die gehanteerd worden. Deze maatvoeringen verschillen door heel Nederland.

De keuze voor belettering, foto’s of accessoires

U kunt ervoor kiezen om het grafmonument van een belettering, een foto of van grafaccessoires te voorzien. De hoeveelheid letters en de manier van het beletteren spelen hierbij een rol. Bronzen of aluminium letters zijn bijvoorbeeld duurder dan ingestraalde letters. Daarnaast kunt u het monument voorzien van een mooie foto of accessoires, zoals een lantaarn of vaas.

Grafmonument kopen?

Wij helpen u graag bij de keuze voor een grafmonument, en geven u hierbij ook een gerichte prijsopgave. Wij zullen u bij een prijsopgave uiteraard de scherpst mogelijke prijs aanbieden. U bent natuurlijk ook welkom bij ons om zelf een persoonlijk ontwerp voor het monument te maken. Samen kijken wij naar uw wensen en het budget. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.