Grafstenen gemeente Voorst

Grafstenen gemeente Voorst

Bent u op zoek naar een mooie grafsteen en woont u in de gemeente Voorst ? Dan bent u bij Koninklijke Hesselink B.V. aan het goede adres. Wij plaatsen al sinds het begin van ons bestaan grafstenen in de gemeente Voorst waardoor we volledig op de hoogte zijn van de bestaande regelgeving.

Voorst is een gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente telt 24.991 inwoners (31 januari 2022, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 126,52 km².

Op 1 januari 1812 werden Twello en Wilp als twee zelfstandige gemeenten afgesplitst van Voorst. Op 1 januari 1818 werden de gemeenten Nijbroek, Twello en Wilp opgeheven en bij Voorst gevoegd.

Bron: Wikipedia

 

De volgende plaatsen en buurtschappen zijn te vinden in de gemeente Voorst;

Appen, Bussloo, De Kar, De Vecht, De Wijk, Duistervoorde, Gietelo, Hofje, Klarenbeek, Klein Amsterdam, Nijbroek, Posterenk, Spekhoek, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, Voorst, Wilp en Wilp-Achterhoek.

 

Over Koninklijke Hesselink

Koninklijke Hesselink BV heeft jarenlange ervaring op het gebied van grafmonumenten. Het bedrijf is vernoemd naar de grondlegger van het bedrijf, Marinus J. Hesselink. Na het verkrijgen van een Koninklijke onderscheiding in 2009 ging zij verder onder de naam Koninklijke Hesselink BV.

In 1908 ontstaan vanuit een werkplaats, volgt een uitbreiding in 1953 en sinds 1999 is het pand op industrieterrein de Mars in gebruik genomen. Vanuit hier wordt er dagelijks professioneel advies gegeven en is het mogelijk inspiratie op te doen in de in 2020 vernieuwde showroom.

Ons doel is het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Kernwaarden die bij ons altijd voorop staan zijn een ongedwongen houding, een bovengemiddelde kennis van onze producten en het handhaven van ambachtelijke bewerking van natuursteen. Niet te vergeten zijn de uitstekende garantieregelingen en ruime keus aan grafmonumenten.

Bekijk ons aanbod Neem contact op

Kwaliteit en service

Ondanks de verregaande mechanisatie blijft bij het vervaardigen van grafstenen het echte oude handwerk altijd een belangrijke plaats innemen binnen het bedrijf. Doordat wij beschikken over geschoolde vakmensen, die ook het handwerk nog voor 100% beheersen, kunnen opdrachten waar hamer en beitel aan te pas komen, perfect worden uitgevoerd.

Dat alleen het beste materiaal goed genoeg is luidt de vaste stelregel van Koninklijke Hesselink BV. Om verzekerd te zijn van de allerhoogste kwaliteit worden alle materialen door ons in de diverse steengroeven gecontroleerd op o.a. conditie en kleur.

Bekijk de showroom

Begraafplaatsen in Voorst

Algemene begraafplaats Voorst
Rooms Katholieke begraafplaats Bussloo ( Gemeente Voorst )
Algemene begraafplaats Terwolde
Rooms Katholieke begraafplaats Twello ( Duistervoorde )
Protestantse begraafplaats Nijbroek

Algemene begraafplaats Voorst

De algemene begraafplaats Voorst stamt uit 1829 en noemen van oudsher de Bottertonne doordat het land waar het aangekocht is in die tijd de Boterton heette . Deze begraafplaats is in verschillende vakken verdeeld met oorlogsgraven , Kindergraven , urngraven en gewone graven . Het Lathmer heeft hier ook een speciaal vak voor zijn eigen bewoners als die komen te overlijden . Op de begraafplaats kunt u veel verscheidenheid vinden aan grafstenen en urnstenen . Wij gebruiken natuurlijk natuursteen de welbekende granieten en ook glas , hout , cortanstaal in onze ontwerpen voor een passende grafsteen. Op het oude monumentale gedeelte gebruiken wij veelal Belgisch hardsteen om zo de oude sfeer te handhaven met verheven of inwendige handgehakte letters zoals u van ons kunt verwachten. Wij leveren hier van oudsher de grafmonumenten en kennen de regels die gemeente Voorst hier hanteert .

Deventerweg 2 a , 7383 RS Voorst

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats Bussloo ( Gemeente Voorst )

De Rooms katholieke begraafplaats Bussloo is een kleine begraafplaats met oude Belgisch hardstenen grafmonumenten en moderne grafstenen . Op deze begraafplaats kunt u veel verschillende materialen vinden die vroeger gebruikt werden en van de laatste tijd zoals granieten, glazen , houten , cortanstalen grafmonumenten . Op deze begraafplaats is het ook mogelijk om een oude gedenksteen over te nemen en die weer te hergebruiken om zo de historie achter de grafsteen te laten bestaan . Wij hebben er al verschillende opgeknapt waar we nieuwe namen in hebben gehakt .

Bussloselaan 40, 7383 AG Bussloo

Algemene begraafplaats Terwolde

De begraafplaats Terwolde is ontstaan in 1829 en er kan nog steeds begraven worden . er zijn zandgraven , keldergraven en een kinderhofje . Er is ook een bestemming voor asbussen in een urnkelder met een urnsteen of een urnmuur waar iemand bijgezet kan worden . Op de begraafplaats staan ook nog veel oude graven met Belgisch hardstenen grafstenen erop. Op het nieuwe gedeelte is ook veel ruimte voor eigentijds gedenken met granieten , cortanstaal , houten of glazen grafmonumenten . Wij hebben daar veel ervaring mee en kunnen u adviseren over de mogelijkheden voor een grafsteen en de maatvoering .

Twelloseweg 2A, 7396 BH Terwolde Terwolde

Rooms Katholieke begraafplaats Twello ( Duistervoorde )

De Rooms katholieke begraafplaats Duistervoorde in Twello geeft voldoende ruimte om te gedenken . Hier is nog ruimte om te begraven waarna er een mooie grafsteen op geplaatst kan worden van natuursteen , glas , hout , Rvs, cortanstaal of een combinatie hiervan . Op de begraafplaats zijn er ook plekken voor een urnsteen met kelder of een urnenmuur waar uw dierbare bijgezet kan worden . Het voorste gedeelte van de begraafplaats is een heel oud gedeelte met een variatie van grafstenen in heel veel vormen en groottes en vaak in Belgisch hardsteen uitgevoerd. Mogelijkheid om een kelder te plaatsen op de begraafplaats is er ook.

Kerklaan 18 , 7391 AN Twello

Protestantse begraafplaats Nijbroek

De begraafplaats in Nijbroek is een particuliere begraafplaats in eigendom van de Protestantse Gemeente te Nijbroek en bedoeld voor alle inwoners van Nijbroek. Oorsponkelijk werd er ook in Nijbroek rondom de kerk begraven (in de hof van de kerk), maar dat stopte eind 19e eeuw waarna de begraafplaats aan de Vaassenseweg in gebruik werd genomen. Er wordt actief onderhoud gepleegd door vrijwilligers uit het dorp. In de 90-er jaren van de vorige eeuw was er vrijwel geen vrije ruimte meer beschikbaar om te begraven en heeft er een behoorlijke uitbreiding aan de zuidkant plaatsgevonden. Hierdoor is herbegraven niet nodig en is grafrust weer voor lange tijd gegarandeerd. . Wilt u hier een grafsteen – gedenksteen laten plaatsen dan zijn wij u graag tot dienst .

Vaasenseweg 33 , 7397 NL Nijbroek

Bezoek de website


Contactformulier

Contactformulier

Contactpersonen in de regio

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen in onze showrooms dan kunt u altijd contact opnemen met onze contactpersonen in de regio:

Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465
Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465