Grafstenen gemeente Doetinchem

Grafstenen gemeente Doetinchem

Bent u op zoek naar een mooie grafsteen en woont u in de gemeente Doetinchem ? Dan bent u bij Koninklijke Hesselink B.V. aan het goede adres. Wij plaatsen al sinds het begin van ons bestaan grafstenen in de gemeente Doetinchem waardoor we volledig op de hoogte zijn van de bestaande regelgeving.

Doetinchem is een gemeente in de Achterhoek, in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente is genoemd naar de hoofdplaats Doetinchem De bevolking is voor ruim veertig procent van protestantse signatuur en voor een vrijwel gelijk deel van rooms-katholieke afkomst. Voor de rest bestaat de gemeente onder andere uit onkerkelijken en moslims.

De gemeente Doetinchem ontstond op 1 januari 1920. Voor die tijd waren er twee gemeenten met de naam Doetinchem: Stad Doetinchem werd gevormd door de stad, terwijl Ambt Doetinchem bestond uit de omliggende landelijke gebieden. Op 1 januari 2005 is de gemeente Wehl aan de gemeente Doetinchem toegevoegd. Ook werd het Zelhemse Broek bij de gemeente gevoegd.

Bron: Wikipedia

 

De volgende plaatsen en buurtschappen zijn te vinden in de gemeente Doetinchem;

Doetinchem, Gaanderen, Nieuw-Wehl, Wehl, Wijnbergen, Halle-Nijman, Heidekant, IJzevoorde, Kleindorp, Langerak, Meerenbroek, Plantage, Wassinkbrink en Wehlse Broek

 

Over Koninklijke Hesselink

Koninklijke Hesselink BV heeft jarenlange ervaring op het gebied van grafmonumenten. Het bedrijf is vernoemd naar de grondlegger van het bedrijf, Marinus J. Hesselink. Na het verkrijgen van een Koninklijke onderscheiding in 2009 ging zij verder onder de naam Koninklijke Hesselink BV.

In 1908 ontstaan vanuit een werkplaats, volgt een uitbreiding in 1953 en sinds 1999 is het pand op industrieterrein de Mars in gebruik genomen. Vanuit hier wordt er dagelijks professioneel advies gegeven en is het mogelijk inspiratie op te doen in de in 2020 vernieuwde showroom.

Ons doel is het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Kernwaarden die bij ons altijd voorop staan zijn een ongedwongen houding, een bovengemiddelde kennis van onze producten en het handhaven van ambachtelijke bewerking van natuursteen. Niet te vergeten zijn de uitstekende garantieregelingen en ruime keus aan grafmonumenten.

Bekijk ons aanbod Neem contact op

Kwaliteit en service

Ondanks de verregaande mechanisatie blijft bij het vervaardigen van grafstenen het echte oude handwerk altijd een belangrijke plaats innemen binnen het bedrijf. Doordat wij beschikken over geschoolde vakmensen, die ook het handwerk nog voor 100% beheersen, kunnen opdrachten waar hamer en beitel aan te pas komen, perfect worden uitgevoerd.

Dat alleen het beste materiaal goed genoeg is luidt de vaste stelregel van Koninklijke Hesselink BV. Om verzekerd te zijn van de allerhoogste kwaliteit worden alle materialen door ons in de diverse steengroeven gecontroleerd op o.a. conditie en kleur.

Bekijk de showroom

Begraafplaatsen in Doetinchem

Rooms katholieke begraafplaats Gaanderen
Rooms katholiek begraafplaats H.Gabriël Wehl
Algemene begraafplaats Doetinchem Slangenburg .
Begraafplaat Doetinchem ( Loolaan )
Rooms katholieke begraafplaats Vredehof Emmastraat Doetinchem

Rooms katholieke begraafplaats Gaanderen

Deze van oorsprong oud Katholieke begraafplaats ligt tegen de kerk aan in Gaanderen . als je er op komt rechts het oude gedeelte met veel Belgisch hardsteen en aan de achterzijde de moderne grafstenen van Graniet , Glas , Rvs en cortan staal .

kerkstraat 68, 7011 CP Gaanderen

Bezoek de website

Rooms katholiek begraafplaats H.Gabriël Wehl

Het Rooms Katholieke kerkhof in Wehl is in eigendom van de parochie H. Gabriël. In 1991 werd het kerkhof voorzien van een klassieke klokkentoren. Deze klok luidt wanneer een overledene naar het kerkhof wordt gebracht. De tekst op de klok: ‘Ik zing over het eeuwig leven’ is tevens een getuigenis van ons geloof. Door de wekelijkse inzet van een aantal vrijwilligers kunnen we er voor zorgen dat ons kerkhof er verzorgd bij ligt. Alleen de graven moeten door de nabestaanden zelf worden onderhouden. Op het kerkhof bevinden zich naast een urnenmuur (columbarium) ook zogenaamde urnenkeldertjes. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om na een crematie de urn, op verschillende wijze, op het kerkhof te laten bijzetten. Voor het plaatsen van een grafmonument (grafsteen) is toestemming van het parochiebestuur nodig.

Fokkenkampseweg 3 ingang , 7031 EA Wehl

Bezoek de website

Algemene begraafplaats Doetinchem Slangenburg .

Algemene begraafplaats Doetinchem Nutselaer , Aansluitend aan het landgoed ligt de gelijknamige gemeentelijke begraafplaats Slangenburg aan de Nutselaer, bestaande uit een reguliere begraafplaats, een crematorium en een natuurbegraafplaats. Op deze volgens architectonische aangelegde begraafplaats word er begraven in zandgraven maar is een kelder ook mogelijk op 1 van de vakken . Op deze graven mag een gedenksteen , grafmonument geplaatst worden naar geheel eigen inzicht maar met vaste maatvoering qua lengte , breedte en hoogte . Er is een apart gedeelte voor urngraven waar een gedenksteen geplaatst mag worden . Er worden heel veel verschillende materialen gebruikt hiervoor zoals natuursteen , RVS , glas , brons en keramiek .

Nutselaer 4 , 7004 HJ Doetinchem

Bezoek de website

Begraafplaat Doetinchem ( Loolaan )

De Algemene Begraafplaats aan de Loolaan kent 14 oorlogsgraven: 12 geallieerde en 2 Nederlandse. Tevens liggen er vele slachtoffers begraven van de bombardementen. Ook hebben diverse verzets-mensen er een laatste rustplaats, zoals huisarts Libbe Tjalma, dominee Johannes Meesters, Annie de Graaf en Albert Bijlsma. Ook is soldaat Gerrit Eeltink er begraven. Hij sneuvelde tijdens de Duitse inval op 10 mei 1940. Zijn helm lag jarenlang op zijn graf. Op de gemeentelijke begraafplaats zijn ruim 2000 graven te vinden waarvan bij een deel geen rechthebbende bekend is. Deze begraafplaats is open sinds 1893 en was de opvolger van de Stadskerkhof aan de Hofstraat. Beroemde Doetinchemers liggen er begraven. De familie Misset van de gelijknamige uitgeverij. Burgemeesters en oorlogsgraven van geallieerde piloten zijn er te vinden Deze oude begraafplaats ligt vlak aan de rand van het centrum van Doetinchem . Hier kan nog steeds een plek worden uitgezocht voor een graf en urn graf . Op deze begraafplaats mogen verschillende materialen worden gebruikt om te gedenken op een graf zoals Natuursteen , glas , Rvs , Brons en hout .

Loolaan 33 A , 7009 BA Doetinchem

Bezoek de website

Rooms katholieke begraafplaats Vredehof Emmastraat Doetinchem

Deze oude Rooms katholieke begraafplaats valt onder de parochie Maria-Laetitia. Op deze begraafplaats word nog steeds begraven en er is een gedeelte waar de urn kan worden bijgezet . de begraafplaats ligt tegen het centrum ,tegenover het station van Doetinchem . Hier vind u hele oude Belgisch hardstenen monumenten tot de moderne met Natuursteen , Rvs , brons , glas en hout .

Emmastraat 2, 7001 HJ Doetinchem

Bezoek de website


Contactformulier

Contactformulier

Contactpersonen in de regio

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen in onze showrooms dan kunt u altijd contact opnemen met onze contactpersonen in de regio:

Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465
Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465