Onderhoudsvriendelijk

Een grafsteen ligt of staat altijd buiten en wordt blootgesteld aan regen, wind en andere weersinvloeden. Hierdoor wordt de grafsteen vies en reiniging ervan is nodig. Als u kiest voor een onderhoudsvriendelijke grafsteen, dan hoeft u hier niet veel tijd aan kwijt te zijn.

Weinig tot geen onderhoud nodig

Een onderhoudsvriendelijke grafsteen is gemakkelijk te onderhouden.  Het onderhoud van het monument kost u weinig tijd, moeite of geld om deze in goede staat te houden. Dit kan een belangrijke overweging zijn als u op zoek bent naar een grafsteen voor uw dierbare, maar niet in de buurt woont van het graf en de begraafplaats. Een onderhoudsvriendelijke grafsteen kan ook uitkomst bieden als u niet de tijd of de middelen heeft om het graf regelmatig te bezoeken.

Er zijn verschillende soorten grafstenen die als onderhoudsvriendelijk kunnen worden beschouwd, afhankelijk van de materialen en de afwerking die zijn gebruikt. De meeste onderhoudsvriendelijke grafstenen zijn gemaakt van natuursteen of metaal.

Materiaal en afwerking

Natuursteen is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden en tijd. Grafstenen van natuursteen kunnen worden gepolijst of ruw gehouden, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Grafstenen waar metaal in is verwerkt zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar ze kunnen wel gevoelig zijn voor roest en andere beschadigingen. Daarom vragen grafmonumenten gemaakt van dit materiaal of met onderdelen van dit materiaal, wel enige onderhoud en moet deze af en toe worden schoongemaakt en gepoetst om het in goede staat te houden.

Weinig onderhoud

Ook als u kiest voor materiaal dat onderhoudsvriendelijk of nagenoeg onderhoudsvrij is, vraagt het monument minimale onderhoud om deze in goede staat te houden. Dat betekent dat deze eens in de zoveel tijd even afgeborsteld of afgenomen moet worden om de schoonheid ervan te bewaren.

Voorbeelden van onderhoudsvrije grafmonumenten vindt u op onze website of maak een vrijblijvende afspraak bij onze showroom. Daarnaast geven we graag onderhoudstips.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende stijlen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse materialen.

Bekijk de materialen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak