Natuurlijk

Hoewel alle natuursteensoorten in principe het label natuurlijk mogen dragen, maken we wel onderscheid in de gedenkstenen die we niet als zodanig ervaren. Zo worden ruwe stenen doorgaans als natuurlijk gezien en gladde stenen niet. Er is echter wel onderscheid te maken in natuurlijke, door de mens gevormde stenen en natuurlijke stenen zonder dat de mens hier iets aan gedaan heeft. Natuurlijke, ruwe stenen hebben iets minder onderhoudsgemak dan gladde stenen maar passen juist daarom vaak beter in een groene omgeving.

In harmonie met de natuur

Grafstenen met een natuurlijke stijl worden ontworpen om in harmonie te zijn met de omgeving en de natuur. De stijl kenmerkt zich door organische vormen en aardse kleuren, waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen die men in de natuurlijke omgeving terugziet. Eén van de belangrijkste aspecten van een grafsteen in een natuurlijke stijl, is het gebruik van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld, grafstenen gemaakt van graniet, marmer, leisteen of kalksteen kunnen worden gecombineerd met elementen zoals hout, steen, schors en mos om een rustieke, natuurlijke uitstraling te creëren. Het combineren van deze materialen kan ook helpen om de grafsteen een organische uitstraling te geven.

Natuurlijke vormen

De vormgeving van de grafsteen draagt bij aan de natuurlijke stijl. Een natuurlijke steen heeft vaak van zichzelf al een natuurlijke, niet door de mens gemaakte, vorm. Asymmetrische of gebogen vormen kunnen een organisch gevoel geven en de grafsteen een natuurlijke uitstraling geven. Ook kan het gebruik van ruwe randen of oppervlakken de grafsteen er natuurlijker uit laten zien.

Een natuurlijke steen personaliseren

Grafstenen met een natuurlijke stijl kunnen worden voorzien van afbeeldingen of gravures die de natuurlijke omgeving weergeven. Bijvoorbeeld, een afbeelding van een boom of bloem kan een subtiele en mooie manier zijn om bijvoorbeeld de liefde van de overledene voor de natuur te laten zien.

Een natuurlijke steen uitkiezen

Als u op zoek bent naar een natuurlijk grafmonument, dan bent u bij Koninklijke Hesselink aan het juiste adres. Wij laten u graag alle verschillende mogelijkheden zien in deze stijl. Een natuurlijke grafsteen is voor iedereen anders. Voor sommige mensen is bijvoorbeeld een ruwe steen niet per se een natuurlijk ogende steen. Kom gerust langs in onze showroom voor een persoonlijk advies op maat.  

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende stijlen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse materialen.

Bekijk de materialen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak