Luxe

Luxe grafstenen worden vaak gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen, zoals marmer, graniet en kalksteen. Vaak zijn ze rijkelijk voorzien van gravures, afbeeldingen of symbolen die belangrijk waren voor de overledene. Ook kleine onderdelen aan een grafmonument kunnen het geheel al een luxe uitstraling geven, bijvoorbeeld het versieren van een grafzerk met luxe plinten van graniet.

Vormen en kleuren van een luxe grafsteen

Luxe grafstenen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals rechtopstaande monumenten, liggende grafzerken of zelfs sculpturen. Veel begraafplaatsen hebben hun eigen voorschriften over wat voor soort grafsteen wel of niet is toegestaan, dus het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het kiezen van een grafsteen.

Door toepassing van natuursteen met de kleur antraciet, krijgt de grafsteen al snel een neutrale, exclusieve en luxe uitstraling. Het is een evenwichtige kleur die het grafmonument niet te erg in het oog laat springen maar toch subtiel die exclusieve uitstraling geeft. De antracietkleurige steensoorten hebben een rustige uitstraling en geen opvallende prints. De antraciet kleur natuursteen is goed te combineren met materialen als cortenstaal, RVS en glas.

Duurzaam en bijzonder

Hoewel luxe grafstenen vaak duurder zijn dan gewone grafstenen, bieden ze ook voordelen. Ze zijn vaak duurzamer en gaan langer mee, waardoor ze een mooi blijvend eerbetoon kunnen zijn aan de overledene. Zo kan het een waardevolle investering zijn voor de toekomst. Bovendien kunnen ze op allerlei manieren worden aangepast aan de persoonlijke smaak en voorkeuren van de overledene en familieleden.

Een luxe grafsteen uitkiezen

Luxe grafstenen zijn een prachtig eerbetoon aan degenen die u heeft verloren. U kunt bij ons terecht voor moderne en stijlvolle grafmonumenten met een luxe uitstraling. Ook al kan een luxe grafsteen in prijs hoger uitvallen, het kan helpen om een belangrijk onderdeel van het rouwproces af te sluiten. Veel mensen vinden troost in het weten dat hun dierbaren een blijvend monument hebben dat hun leven en nalatenschap eert.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende stijlen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse materialen.

Bekijk de materialen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak