Klassiek

Klassieke grafmonumenten hebben vaak een tijdloze, statige uitstraling. Tijdloze vormen en materialen zijn tekenend voor de klassieke grafsteen. Voorbeelden van klassieke vormen zijn bijvoorbeeld rechthoeken of golven. In de meeste gevallen bestaat een klassiek grafmonument uit een lang liggend deel én een vierkant, rechthoekig of afgerond staand gedeelte. Moderne materialen als glas, cortenstaal, rvs en brons worden bij deze monumenten nagenoeg niet gebruikt.

Materiaal en afwerking

De klassieke grafsteen wordt vervaardigd uit grijs graniet, natuursteen of marmer. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van natuursteen. Omdat graniet als natuursteen vroeger een kostbaar materiaal was, werd er toen meestal voor steensoorten als kalksteen en Belgisch hardsteen gekozen. Bij deze materialen is een glanzende afwerking niet goed mogelijk, waardoor klassieke grafmonumenten gewoonlijk een mat afgewerkte uitstraling hebben.

De zorgvuldige afwerking die zo kenmerkend is voor een klassiek gedenkteken, ziet u terug in de details. Facetranden, bogen, geprikte en handgehakte vormen worden vakkundig aangebracht door onze ervaren medewerkers. Nauwkeurig en met liefde voor het vak hanteren onze mensen met passie hamer en beitel! Klassieke grafmonumenten kenmerken zich door het vaak toepassen van handmatige belettering, aangebracht door middel van zandstralen. Belettering op deze wijze aangebracht is zeer duurzaam en uniek.

Kenmerken van klassieke grafstenen

Koninklijke Hesselink heeft een groot aantal modellen van klassieke grafmonumenten waar u uit kunt kiezen. Kenmerkend voor onze klassieke grafsteenmodellen zijn de sierlijke vormen, vaak gecombineerd met rechte, statige lijnen en de ambachtelijk aangebrachte belettering. Door innovatieve technieken heeft de tekst bovendien een lange leesbaarheid.  Ook passen we hier vaak met de hand aangebrachte decoraties toe en kunnen we het oppervlak op verschillende manieren afwerken, zoals onder meer scharreren, boucharderen, spitsen en frijnen.

Bekijk onze showroom

U kunt vele voorbeelden van klassieke grafmonumenten bekijken op onze website of een vrijblijvende afspraak maken bij onze showroom. Wij kunnen dan nog meer voorbeelden van traditionele, klassieke grafstenen aan u laten zien.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende stijlen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse materialen.

Bekijk de materialen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak