Kind

Grafstenen voor kinderen zijn speciaal ontworpen ter nagedachtenis aan een overleden kind of baby. Ze zijn vaak kleiner en eenvoudiger dan grafstenen voor volwassenen en bevatten vaak symbolen of afbeeldingen die met het kind in verband staan. Ouders kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een grafsteen in de vorm van een teddybeer of een ander symbool dat aansluit bij de interesses of persoonlijkheid van het kind.

Materiaal en versieringen

Er zijn verschillende soorten grafstenen voor kinderen beschikbaar, afhankelijk van de voorkeur en het budget van de familie. Sommige grafstenen zijn bijvoorbeeld gemaakt van natuursteen of marmer en zijn versierd met afbeeldingen van bloemen, dieren of andere symbolen. Andere grafstenen zijn gemaakt van metaal, hout of kunststof en kunnen worden gepersonaliseerd met inscripties of foto’s van het kind. Vaak zijn de grafstenen iets speelser en jeugdiger, om ook het pure en kindse uit te laten komen en wordt er vaak gekozen voor glas of andere lichte materialen. Dat kan bovendien mooi gecombineerd worden met kleur, bijvoorbeeld in grafaccessoires of gekleurde figuren.

Speciale wensen voor een kindergrafsteen

Grafstenen voor kinderen kunnen ook worden ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen, zoals bijvoorbeeld wanneer het kind een beperking had. Een grafsteen voor een kind is vaak niet alleen bedoeld als een plaats om bloemen neer te leggen of om te rouwen, maar ook een manier om de nagedachtenis aan het kind te behouden. De informatie op een grafsteen voor een kind kan anders zijn dan op een grafsteen voor volwassenen. In plaats van de geboorte- en overlijdensdatum, kan de grafsteen de leeftijd van het kind bij overlijden vermelden. Ook kan er een kort gedicht worden geplaatst om de nabestaanden troost te bieden.

Hulp bij een kindergrafsteen uitzoeken?

Een grafsteen voor een kind is een emotioneel en belangrijk onderdeel van het rouwproces voor de ouders en andere nabestaanden. Het is een manier om de herinnering aan het kind levend te houden en een plek te creëren waar mensen hun emoties kunnen uiten en troost kunnen vinden. Bent u op zoek naar een persoonlijke kindergrafsteen voor uw overleden baby of kindje? Koninklijke Hesselink denkt graag met u mee. Bovendien is het ook mogelijk om een eigen ontwerp te bespreken. U kiest dan zelf het materiaal, de stijl, belettering en eventuele grafaccessoires die u mooi vindt. Neemt u gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende stijlen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse materialen.

Bekijk de materialen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak