Hartvormig

Hartvormige grafstenen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun dierbare te herdenken op een unieke en persoonlijke manier. Een grafmonument met een hartvormige steen spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Het oogt vriendelijk en de ronde vormen maken het geheel rustgevend. Door te variëren in de hartvorm geeft u het gedenkteken een eigen, passende uitstraling.

Kenmerk van liefde en verbondenheid

Een hartvormige grafsteen kan een emotionele betekenis hebben voor de familie en vrienden van de overledene, omdat het hart symbool staat voor liefde en verbondenheid. Ook kan het een manier zijn om de nagedachtenis van de overledene te vieren en te laten zien hoe belangrijk hij of zij voor hen was. Tenslotte kan het ook de persoonlijkheid van de overledene weerspiegelen. Bijvoorbeeld, als de overledene een liefhebber van bloemen was, kunt u een afbeelding van bloemen op de grafsteen met hart laten graveren.

Hartvormige grafsteen persoonlijk maken

Er zijn nog meer manieren om een hartvormige grafsteen te personaliseren. Sommige mensen kiezen ervoor om de naam en het levensjaar van de overledene te laten graveren. Ook het toepassen van een dubbele hartvorm op het gedenkteken is mooi en creëert extra mogelijkheden. Op de extra hartvorm kan bijvoorbeeld een persoonlijk tekst, foto of een afbeelding worden geplaatst. Ook wordt een extra hartvorm vaak toegepast bij familiegraven.

Ons assortiment bestaat uit eenvoudig gevormde hartvormige grafstenen tot bijzondere en meer exclusieve voorbeelden. We maken altijd een nieuw en persoonlijk ontwerp. Hierbij kunnen we uitgaan van een voorbeeld maar ook van uw eigen wensen of ideeën. De afmeting en vormen van het staande gedeelte bepalen grotendeels de uitstraling van het grafmonument. Daarom is het belangrijk eerst te kiezen welk model lettersteen u het mooist vindt en daarna een bijpassend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

Hartvormige grafsteen laten ontwerpen

Bij het bekijken van de voorbeelden ziet u dat de hartvormige letterstenen sterk in vormgeving variëren. Onze ontwerper helpt u graag bij het ontwerpen van een grafsteen met hartvorm en geeft het gedenkteken een eigen sfeer die zowel goed bij u als bij de overledene past. Omdat wij hartvormige grafstenen in veel verschillende uitvoeringen, materialen en samenstellingen aanbieden, kunnen we voor u altijd een unieke en persoonlijke hartvormige grafsteen verzorgen.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende stijlen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse materialen.

Bekijk de materialen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak