Ambachtelijk

Een ambachtelijke grafsteen is een uniek kunstwerk dat door onze ervaren steenhouwers met de hand wordt vervaardigd. In tegenstelling tot grafstenen uit massaproductie, worden ambachtelijke grafstenen speciaal gemaakt om aan specifieke wensen en eisen te voldoen. Het proces begint met het ontwerpen van de grafsteen, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en smaak van de opdrachtgever, evenals met de regels en beperkingen van de begraafplaats.

Unieke uitstraling

Vervolgens wordt de grafsteen uit marmer of een andere natuursteensoort gehouwen en gepolijst. Veelal wordt bij deze monumenten gebruik gemaakt van relatief zachte steensoorten om de uitstraling van de bewerking ten goede te laten komen. Onze steenhouwers kunnen door middel van beeldhouwtechnieken, gravures en andere versieringen de grafsteen een unieke en aangepaste uitstraling geven. Vaktermen die bij deze beeldhouwtechnieken horen zijn frijnen, scharreren, boucharderen, schuren, letterhakken en spitsen. Deze bewerkingen kunnen alleen uitgevoerd door gekwalificeerde en ervaren steenhouwers. In tegenstelling tot onze andere monumenten treft u deze bewerkingen alleen aan bij de ambachtelijke monumenten.

Hoge kwaliteit

Ambachtelijke grafstenen zijn vaak duurder dan massaproductie grafstenen, maar ze bieden een veel hogere kwaliteit en uniekheid. Bovendien zijn ze vaak beter bestand tegen de elementen en verouderen ze met gratie. In het algemeen is een ambachtelijke grafsteen een prachtig stuk kunstwerk dat niet alleen functioneel is, maar ook een waardevolle herinnering vormt. Het is een uitdrukking van emotie en respect voor degene die is overleden en zal generaties lang blijven bestaan.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende stijlen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse materialen.

Bekijk de materialen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak