Restauratie van grafmonumenten

Het is tegenwoordig ook mogelijk een grafsteen te laten restaureren bij Hesselink. Dankzij de hedendaagse moderne technieken en middelen kunnen wij een oud en vervallen grafmonument herstellen naar de originele status. Op deze manier weet u zeker dat het monument weer vele jaren meegaat in goede staat en wordt de aankoop van een nieuwe grafsteen meteen overbodig waardoor u ook nog eens een aanzienlijk bedrag bespaart. Hoe worden de grafstenen gerestaureerd en wat kan u verwachten? Wij leggen het graag voor u uit.

Hesselink

Vrij recentelijk ontvingen wij van een klant een verzoek om onderstaande grafsteen te restaureren. Het resultaat mag er niet om liegen:

 

 

Hoe werkt de restauratie?

Het restaureren van een grafsteen kan op verschillende manieren. In de meeste gevallen hanteren wij een uitgebreid traject waarmee de gehele grafsteen compleet opgeknapt wordt. Allereerst wordt de grafsteen grondig schoongemaakt. Op deze manier is de grafsteen in een keer verlost van mos, stof, roest en andere aanslag.

Hierna wordt de grafsteen opnieuw geverfd of bijgewerkt. Denk hierbij aan het inkleuren van de verkleurde letters en het repareren van beschadigingen. Wanneer het grafmonument over grind of andere kleine stenen bevat, wordt dit vervangen zoals hierboven op de foto’s te zien is. Wat overblijft is een grafsteen die er compleet nieuw uitziet.

Wanneer u geïnteresseerd bent in restauratie of simpelweg benieuwd bent naar de mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact opnemen.