Op welke wijze is een grafmonument aan te kleden?

Een grafmonument is op verschillende manieren aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald materiaal kleur, een inscriptie, beplanting en andere grafaccessoires. De aankleding van een grafmonument kan worden opgedeeld in twee delen: de grafsteen en grafversiering.

De grafsteen aanpassen aan uw wensen

Het kiezen van een grafmonument begint bij het uitzoeken van de vorm. Wilt u een lang graf, een dubbel graf of natuurgraf? Bij deze stap is het belangrijk dat u nadenkt over wat u wilt uitstralen met het graf.

Vervolgens is het noodzaak om een materiaalkeuze te maken. Wij onderhouden vaste contacten met alle belangrijke steengroeven in de wereld. Elke wens kan vervuld worden. Neem eens een kijkje bij onze materiaalsoorten.

De laatste stap bij het uitkiezen van een grafsteen is de inscriptie. Ook de inscriptie is geheel aan te passen aan uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de tekst, belettering, lettertype, positie en het algehele ontwerp.

Met accessoires een grafmonument aankleden

Er zijn verschillende accessoires om een grafmonument aan te kleden. U kan een grafmonument aankleden door bloemen of planten te plaatsen naast of op het graf. Deze kunnen in de grond worden geplaatst of in een daarvoor bestemde vaas.

Naast vazen beschikken wij ook over lantaarns, bloemschalen en ornamenten. Deze zijn allemaal op hun eigen manier inzetbaar om het graf aan te kleden. Het plaatsen van stenen of andere decoratie zoals vlinderornamenten is ook mogelijk.

Als u meer wilt weten over het aankleden van uw grafmonument raden wij u aan om contact op te nemen met een van onze specialisten.