Staal

Een grafmonument van cortenstaal is een moderne en duurzame keuze voor veel mensen die op zoek zijn naar een opvallend en uniek grafmonument. Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal. Het is gemaakt van een mengsel van metalen zoals koolstofstaal, koper, siliconen en nikkel. Cortenstaal is een staal dat bekendstaat om zijn roodbruine kleur wat het een unieke uitstraling geeft. Bovendien is het staal zeer weerbestendig en corrosiebestendig, waardoor het jarenlang mee kan gaan zonder veel onderhoud.

Eigenschappen van cortenstaal

Een van de belangrijkste eigenschappen van cortenstaal is dat het een patina vormt op het oppervlak. Dit komt doordat het mengsel van metalen waar cortenstaal uit bestaat, reageert met zuurstof in de lucht. Dat leidt tot het ontstaan van een laagje oxidatie op het oppervlak. Dit laagje beschermt het staal tegen verdere corrosie en geeft het de unieke, roodbruine kleur.

Het is belangrijk om te weten dat cortenstaal niet geheel onderhoudsvrij is. Om de patina in goede conditie te houden en het staal te beschermen tegen verdere corrosie, is regelmatig onderhoud nodig. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het verwijderen van vuil en vocht van het oppervlak en het aanbrengen van een beschermende coating. Zo kan het jarenlang mee gaan en blijft het zijn unieke uiterlijk behouden.

Grafmonument van staal

Cortenstaal is een geschikte keuze voor een grafmonument omdat het zeer duurzaam is. Het staal vormt een patina op het oppervlak wanneer het in contact komt met zuurstof, wat het beschermt tegen verdere corrosie. Dit betekent dat een grafmonument van cortenstaal jarenlang mee kan gaan zonder veel onderhoud. Bovendien kan het staal in verschillende vormen gebogen worden, waardoor er veel mogelijkheden zijn qua ontwerp.

Hoogwaardige kwaliteit

Als u op zoek bent naar een grafmonument van cortenstaal, bent u bij Koninklijke Hesselink aan het juiste adres. Wij maken enkel grafmonumenten van hoogwaardig staal. Het is aan te raden om vooraf goed na te denken over wat voor soort ontwerp u voor ogen heeft, zodat u zeker weet dat u tevreden bent met het eindresultaat. Vergeet ook niet om rekening te houden met eventuele onderhoudsvereisten van het staal, zodat u ervan verzekerd bent dat het grafmonument jarenlang mee kan gaan.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende materialen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse stijlen.

Bekijk de stijlen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak