Ruwe steen/zwerfkei

Een zwerfkei of ruwe steen als grafsteen is een unieke en bijzondere manier om een overleden persoon te herdenken. Zwerfkeien zijn ronde keien die als grafsteen kunnen dienen. Het zijn natuurlijke stenen die vaak gevonden worden in het landschap en die door de wind, het water of andere natuurkrachten zijn verplaatst. Ze kunnen worden gezien als symbool van verandering of een nieuw begin en kunnen daarom geschikt zijn als grafsteen voor mensen die hielden van de natuur of die op een bepaalde manier verbonden waren met de elementen.

Een ruwe steen kan zowel onbewerkt als bewerkt zijn. Ruwe stenen die niet zijn bewerkt of gepolijst behouden daardoor hun ruwe, ongepolijste uiterlijk. Ze zijn gevonden in het landschap en kunnen verschillende vormen, kleuren en groottes hebben. Een ruwe steen kan ook door de mens gemaakt zijn. In dat geval is een steen tot een ruwe steen bewerkt.

Toepassing

Er zijn verschillende manieren waarop een zwerfkei of ruwe steen als grafsteen kan worden gebruikt. Sommige mensen kiezen ervoor om de steen op het graf te plaatsen en hem te laten zoals hij is, zodat hij een natuurlijke en eenvoudige uitstraling heeft. Anderen kiezen ervoor om de kei op het graf te plaatsen en hem te versieren met inscripties of symbolen die de persoon herdenken. Ook bekleden met natuursteen is mogelijk bij de zwerfkei.

Persoonlijk maken

Een zwerfkei of ruwe steen als grafsteen kan ook worden gebruikt in combinatie met andere elementen, zoals bloemen, kunstwerken of foto’s. Dit kan helpen om de herinnering aan de overleden persoon nog levendiger te maken en een persoonlijkere touch aan het graf te geven.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende materialen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse stijlen.

Bekijk de stijlen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak