Natuursteen

Een grafsteen van natuursteen is een populaire keuze voor veel mensen die op zoek zijn naar een duurzame en unieke manier om het graf van hun dierbare te eren. Het is een duurzaam materiaal dat jarenlang mee kan gaan, zelfs in buitenomstandigheden. Bovendien kan het in verschillende kleuren en patronen voorkomen, waardoor er voor iedereen wel een geschikte grafsteen te vinden is.

Soorten en kenmerken van natuursteen

Natuursteen is een materiaal dat voornamelijk bestaat uit gesteenten en mineralen die in de natuur voorkomen. Het wordt vaak gekozen vanwege zijn unieke uiterlijk en duurzaamheid. Het komt in verschillende kleuren en patronen voor, afhankelijk van de mineralen die erin zijn verwerkt. Bekende voorbeelden van natuursteen zijn marmer, graniet en leisteen. Omdat het een natuurlijk product is, kan het soms lastig zijn om precies hetzelfde materiaal te vinden. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de herkomst en kwaliteit ervan.

Er zijn verschillende soorten die geschikt zijn voor het maken van een grafsteen. Marmer is bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege zijn schitterende uiterlijk en de mogelijkheid om het in verschillende kleuren te verkrijgen. Graniet is een andere veelgebruikte optie vanwege zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Leisteen is een andere veelgebruikte optie vanwege zijn unieke uiterlijk en de verschillende kleuren en patronen die erin voorkomen.

Gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit

Als u op zoek bent naar een grafsteen van natuursteen, is het belangrijk om rekening te houden met de herkomst en kwaliteit ervan. Koninklijke Hesselink biedt u gegarandeerd hoogwaardige natuursteen. Wij inspecteren onze steengroeven zelf. Het is aan te raden om vooraf goed na te denken over welke soort u wilt en wat voor ontwerp u voor ogen heeft, zodat u zeker weet dat u tevreden bent met het eindresultaat.

Hoewel natuursteen verreweg het meest populaire materiaal is voor het vervaardigen van een grafmonument, zijn er uiteraard ook andere mogelijkheden. Te denken valt aan het gebruik van cortenstaal, RVS, brons, glas of aluminium. Al dan niet in combinatie met natuursteen. De nadruk bij deze monumenten ligt echter vaak niet op het natuursteen maar op de andere materialen.

Neem contact met ons op

U kunt vele voorbeelden van grafmonumenten van natuursteen bekijken op onze website of een vrijblijvende afspraak maken bij onze showroom. Daarnaast geven we graag onderhoudstips.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende materialen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse stijlen.

Bekijk de stijlen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak