Glas

Glazen grafmonumenten zijn er in vele soorten en maten en zijn een opvallende en artistieke manier om een overledene te herdenken en te eren. Het verwerken van glas in een grafsteen biedt veel mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld denken aan een gedenksteen geheel van glas of kleine onderdelen van glas, bijvoorbeeld kleine glazen foto’s of accessoires. Elk grafmonument met glas kunnen wij geheel op maat voor u ontwerpen volgens uw wensen en budget.

Toegankelijk, licht en transparant

Een voordeel van grafmonumenten van glas is dat ze vaak licht en transparant zijn, wat kan bijdragen aan een gevoel van openheid en verbondenheid met de natuur. Glas is een uniek materiaal om emoties en stemming op een bijzondere wijze weer te geven. Een glazen grafmonument creëert toegankelijkheid. Teksten op glas blijven bovendien altijd goed leesbaar.

Glazen grafmonumenten kunnen gemakkelijk gepersonaliseerd worden met foto’s, teksten of symbolen die de overledene typeren en is dus zeer geschikt om aan een grafmonument persoonlijke kernmerken toe te voegen. Door het toepassen van technieken als zandstralen, buigen, lakken, matteren, smelten en emailleren, kunnen we het glazen grafmonument voor uw dierbare stijlvol en persoonlijk maken. Bovendien kan er een breed scala aan vormen en kleuren worden toegepast.

Letterplaten van glas

De collectie met letterplaten van glas kenmerkt zich door monumenten uitgevoerd in verschillende materialen waarbij de letterplaat uitgevoerd is in glas. Veelal zijn de monumenten uitgevoerd in strakke en eenvoudige vormen. Het geeft de monumenten vaak een wat meer eigentijdse uitstraling. Het grote voordeel van een glasplaatje is dat je meer tekst kunt plaatsen en bijvoorbeeld een persoonlijke decoratie, afbeelding of foto kunt toevoegen. Met duurzame printtechnieken kunnen foto’s en afbeeldingen volledig natuurgetrouw op het glas worden afgedrukt.

Glassteunen en onderhoud

Grafmonumenten van glas zijn vaak iets kwetsbaarder dan monumenten van ander materiaal. Ze kunnen ze gemakkelijker beschadigd raken door weersomstandigheden. Daarnaast is glas gevoelig voor breuk. Dit probleem is te verhelpen door middel van glassteunen. Wij werken uitsluitend met glas van de hoogste kwaliteit en in de juiste diktes. Glazen gedeelten van onze monumenten zijn daardoor zeer duurzaam.

Uniek grafmonument van glas

Grafmonumenten van glas bieden een unieke manier om een overledene te herdenken. Ze kunnen een gevoel van schoonheid en eenvoud geven aan een graf, en bieden de mogelijkheid om de overledene op een persoonlijke en unieke manier te herdenken. Graag helpen wij u bij het ontwerpen van een persoonlijk grafmonument vanuit uw ideeën of wensen.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende materialen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse stijlen.

Bekijk de stijlen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak