Hoe wordt een grafsteen samengesteld?

Het samenstellen van een grafsteen is niet zo simpel als u wellicht denkt. Er zijn er veel mogelijkheden waardoor het soms lastig wordt iets uit te kiezen omdat u door de bomen het bos niet meer ziet. U kunt natuurlijk ook voor een grafsteen kiezen die al samengesteld is, maar als u een grafmonument wilt dat volledig ontworpen is voor de overledene, is het zelf samenstellen de beste keuze. In dit artikel leest u hoe een grafsteen samenstelt en waar u op moet letten.

Grafmonumenten configurator

Via de grafmonumenten configurator heeft u de mogelijkheid een grafsteen volledig zelf samen te stellen. Om te beginnen dient u te kiezen voor het juiste type monument. Zo kunt u kiezen voor een grafmonumentvoet met een lettersteen of een grafmonumentvoet met een lettersteen, omranding en dakplaat (optioneel).

Na het kiezen van het juiste type grafsteen kiest het model en de steensoort. Wat dacht u van een schelp- of hartvormige grafsteen? U kunt natuurlijk ook voor een rechthoekig model kiezen. Bij het kiezen van de steensoort heeft u de keuze uit een breed aanbod graniet. Deze stenen, afkomstig uit steenmijnen van over de hele wereld, zijn van hoogwaardige kwaliteit. Zo gaan granieten grafstenen minimaal 20 jaar mee zonder zichtbaar aan te worden getast door de weersomstandigheden en natuur.

Afdekplaat (optioneel)

Als u heeft gekozen voor een afdekplaat heeft u net zoals bij de grafsteen zelf, de keuze het model aan te passen. Wilt u dat de plaat het volledige oppervlakte afdekt of wilt u liever een schuine afwerking verwerkt hebben? U kunt uit verschillende mogelijkheden kiezen.

Ornamenten

Ornamenten zijn versierselen die een graf een mooie afwerking geven. Zo heeft u de keuze uit verschillende vazen en lantaarns die u op de gewenste plek kan laten aanbrengen.

Tekst

Misschien wel het belangrijkste aan een grafmonument. Een mooie tekst op de grafsteen is erg belangrijk. Wat dacht u van een een mooie herinnering of een andere mooie tekst. De positie van de tekst op de grafsteen is volledig zelf te bepalen. Hiernaast kunt u ook kiezen voor een mooi lettertype.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een figuur. Denk hierbij aan een davidster of kruis, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld een anker of een paard.