Kindergrafsteen en kindermonumenten

Het overlijden van een kind of baby tijdens of na de zwangerschap is het ergste wat een ouder kan overkomen. Het verlies geeft ontzettend veel verdriet en als ouder wilt u uw kindje herinneren met een passend gedenkteken. Speciaal voor een kindergraf zijn er kindergrafmonumenten. Deze hebben vaak een wat meer speelse en moderne uitstraling. In dit blog vertelt Koninklijke Hesselink u graag meer over een kindergrafsteen.

Een grafsteen voor een kind of baby

Een kindergraf is een blijvende en persoonlijke herinnering aan een overleden kindje. Een kindermonument wordt meestal gekenmerkt door een eigentijds karakter. Ze zijn iets speelser en jeugdiger, om ook het pure en kindse uit te laten komen. Zo wordt er vaak gekozen voor glas of andere lichte materialen. Dat kan ook mooi gecombineerd worden met kleur, bijvoorbeeld in grafaccessoires of gekleurde figuren. Maar ook andere materialen, zoals natuursteen, brons of een zwerfkei zijn natuurlijk mogelijk.

Een kindergrafsteen persoonlijk maken

Ook een kindergrafsteen kunt u uniek en persoonlijker maken. U kunt ervoor kiezen om een (eigen) tekst op het monument te laten plaatsen. Maar bijvoorbeeld ook door een tekening, foto of figuren. Hierbij kunt u denken aan iets waar uw kind gek op was. Een lievelingsdier of knuffel, zoals een beertje. Maar ook figuren als hartjes, vlinders, bloemen, sterren of een regenboog. Of misschien een hobby, zoals de sport of lezen. U kunt kiezen voor dat wat het beste bij uw kind past.

Grafsteen teksten voor kinderen

Op grafstenen staat meestal persoonlijke informatie, zoals een aanheftekst, een middenstuk en personalia van de overledene. Dat kan ook bij een kindergrafsteen. Maar u kunt u hierbij ook een gedichtje, spreuk of zelfgeschreven tekst plaatsen. Deze kan op de grafsteen verwerkt in een lettertype dat u mooi vindt of uw eigen handschrift. Hier geven wij u nog wat andere inspiratie voor grafteksten voor kinderen:

  • Slaap zacht kleine vlinder.
  • Ons lieve mannetje.
  • Ons lieve meisje.
  • Wat gaan we jou missen…
  • Dag lieve schat.
  • Vertrokken van de aarde om te bloeien in de hemel.
  • Hier rust ons lieve kleine vriendje en broertje.
  • Papa en mama houden van jou.
  • Onze kleine engel.
  • Zo lief, zo klein, zo puur, zo fijn, je zal altijd in onze gedachten zijn.

Hulp bij een kindergrafsteen uitzoeken?

Het verlies van een kind is moeilijk en emotioneel. Toch wilt u uw kleintje op een passende manier kunnen gedenken. Bent u op zoek naar een persoonlijke kindergrafsteen voor uw overleden baby of kindje? Koninklijke Hesselink denkt graag met u mee. Bovendien is het ook mogelijk om een eigen ontwerp te bespreken. U kiest dan zelf het materiaal, de stijl, belettering en eventuele grafaccessoires die u mooi vindt. Kunnen wij u hierbij helpen? Neemt u dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.