Een grafmonument kiezen. Hoe maak ik de keuze?

Een grafmonument kiezen is niet makkelijk. Het is emotioneel en er komt veel bij kijken. Bovendien is er veel mogelijk op dit gebied. Natuurlijk wilt u als nabestaande wel een mooie gedenkplaats creëren voor uw overleden dierbare. Om u hierop voor te bereiden zijn er enkele zaken die u kunt doen en waar u rekening mee kunt houden. Neemt u in ieder geval rustig de tijd om uw keuze te maken. Houd sowieso rekening met de voorwaarden en regels van de begraafplaats. Wij delen graag wat tips om tot de keuze voor een gedenkmonument te komen.

Wensen van de overledene

Er zijn verschillende manieren om u voor te bereiden op het kiezen van een grafmonument of urnmonument. Zo kunt u uitgaan van de wensen van de overledene. Wellicht zijn er voorkeuren vastgelegd, bijvoorbeeld met betrekking tot de stijl van het monument, de tekst of de decoraties. Had de overledene geen specifieke wensen, maar wilt u wel een passende gedenksteen uitzoeken? Dan kunt u zelf de gewenste keuzes maken. Om het monument bij uw geliefde te laten passen, kunt u kijken naar wat voor persoon het was. Uitbundig, ingetogen of juist creatief? Of misschien zijn er hobby’s of andere passies die terug kunnen komen in het gedenkmonument.

Kom langs in onze showroom

U bent altijd welkom om vrijblijvend langs te komen in onze showroom in Zutphen. Deze is onlangs vernieuwd! In onze showroom krijgt u waarschijnlijk het beste beeld van wat er allemaal mogelijk is. Hier kunt u de verschillende steensoorten bekijken en inspiratie opdoen voor de stijl. Bovendien staan wij altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven. Zo kunnen wij u tips geven over de vorm, grootte, kleur, belettering en grafdecoraties. Ook is het mogelijk om samen met ons een monument samen te stellen en om uw eigen wensen te bespreken. Daarnaast kunt u ook op onze website even online “binnenkijken” of rondkijken tussen het aanbod in onze webshop. Hier vindt u monumenten en urnen in verschillende fraaie vormen en maten.

Kijk rond voor inspiratie voor een gedenkmonument

Een laatste praktische tip is om zelf op pad te gaan en om gewoon rond te kijken. Wandel eens rustig over de begraafplaats, of over meerdere begraafplaatsen. Zo krijgt u een goede indruk van alle mogelijkheden voor gedenkmonumenten. Als u een bepaald soort graf ziet dat u mooi vindt, dan kunt u dit onthouden of er een foto van maken. Op die manier kunnen wij kijken wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Hulp bij een grafmonument kiezen

Misschien heeft u al een idee hoe het grafmonument, urnmonument of de urn eruit moet komen te zien. Of wellicht heeft u hier nog niet over nagedacht en kunt u hulp gebruiken. In welke fase u ook zit, wij helpen u graag persoonlijk verder met uw keuze. Kom eens bij ons langs of neem contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen.