Een urn in uw interieur

Het liefst zet u natuurlijk geen urn in uw huis neer. Maar als een dierbare is overleden wilt u ze een mooi plekje geven. Daarom is het belangrijk om een urn te kiezen die bij u en uw interieur past. Er zijn tegenwoordig hele mooie moderne urnen te verkrijgen die bij uw interieur passen. Iedereen is anders, dus ook iedereen heeft andere wensen. En dat is maar goed ook, anders heeft straks iedereen dezelfde urn. Bij het uitkiezen van de urn is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal dingen.

Waar gaat u de urn neerzetten?

Er zijn verschillende soorten urnen. Er zijn urnen voor op het graf, maar ook lang niet alle urnen kunt u buiten neerzetten. Het is dus van belang dat u gaat kijken waar u de urn neerzet. Ook binnen moet u er rekening mee houden, zo kunt u de urn bijpassend bij uw interieur uitkiezen.

Hoe groot mag de urn zijn?

Ook dit is iets waar u rekening mee moet houden. Voor volwassenen is er een grote maat urn nodig als voor een kind. Verder waar de urn komt te staan, hoeveel ruimte heeft u daar? Het beste kunt u dit van te voren even opmeten, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Gaat alle as in één urn, of komen er meerdere urnen?

Het is ook mogelijk om het as over meerdere urnen te verspreiden. Zodat bijvoorbeeld uw kinderen ook een urn voor zichzelf hebben, of andere familieleden. Maar u kunt natuurlijk ook alles in één urn houden en dit later bijvoorbeeld uitstrooien.

Van welk materiaal wilt u het laten maken?

Wat voor soort materiaal vindt u mooi? Waar komt hij te staan, binnen of buiten? Het zijn allemaal dingen waar u rekening mee moet houden. U kunt kiezen uit verschillende soorten materialen als: glas, hout, keramiek, kunststof, metaal, natuursteen en water oplosbare urnen.