Een begrafenis of een crematie?

Voor u overlijdt dient u een keuze te maken. Wilt u begraven worden of wordt u liever gecremeerd? Omdat ook wij weten dat dit niet een gemakkelijke keuze is, leggen wij uit wat de verschillen precies zijn en wat Koninklijke Hesselink voor u kan betekenen.

Begrafenis

Door te kiezen voor een begrafenis zorgt u ervoor dat nabestaanden een mooie begraafplaats kunnen bezoeken op een groen en rustig gebied. Veel van onze klanten kiezen voor een grafmonument gemaakt van graniet. Het mooie aan graniet is dat het een natuurproduct is en in veel verschillende kleuren en structuren voorkomt. De granietstenen komen uit mijnen van over de hele wereld en gaan een leven mee, waardoor er weinig onderhoud voor nodig is. Tot slot is het met een begrafenis mogelijk begraven te worden in een familiegraf.

Een grafsteen is over het algemeen duurder dan bijvoorbeeld een urn. Hierdoor krijgt u wel een plek terug in de natuur die u volledig naar uw wensen aan kunt passen.

Crematie

Bij een crematie wordt het lichaam verbrandt in plaats van begraven in de grond. Het voordeel van een crematie is dat u de as van uw overleden dierbare dicht bij u kunt houden. Zo kunt u ervoor kiezen om de as een mooie plek te geven op een columbarium op een begraafplaats, maar kunt u het ook een mooie plek in de woonkamer geven. De as kan bijvoorbeeld in een urn worden gestopt. Andere mogelijkheden zijn een assieraad, uitstrooiing of het begraven van de urn.

Koninklijke Hesselink

Bij ons kunt u naast grafstenen ook terecht voor urnen. Zo beschikken wij over een groot assortiment urnen van verschillende materialen. Denk hierbij aan urnen van glas, hout, keramiek, kunststof, metaal, natuursteen en wateroplosbare urnen, zodat u de as van uw dierbare op een mooie manier in de zee kunt laten stromen. Op onze website vindt u een compleet aanbod van onze grafmonumenten en urnen. Daarnaast kunt u bij Hesselink uw eigen grafsteen online samenstellen door middel van een configurator waardoor u een unieke grafsteen creëert. Klik hier voor meer informatie.