Grafstenen gemeente Rheden

Grafstenen gemeente Rheden

Bent u op zoek naar een mooie grafsteen en woont u in de gemeente Rheden ? Dan bent u bij Koninklijke Hesselink B.V. aan het goede adres. Wij plaatsen al sinds het begin van ons bestaan grafstenen in de gemeente Rheden waardoor we volledig op de hoogte zijn van de bestaande regelgeving.

Rheden is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 43.640 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 84,29 km² (waarvan 22 km² water). De gemeente Rheden maakt deel uit van de stadsregio-subregio Arnhem.

De gemeente is genoemd naar de plaats Rheden, een van haar kernen, en ligt ten oosten van Arnhem. De Veluwe fungeert als noordelijke grens en de IJssel als zuidelijke grens. De dorpen liggen als een gordel in deze strook tussen bos en rivier. Het grondgebied van de gemeente omvat enerzijds de stuwwal, heuvels, bossen, heidevelden en beken van de Veluwezoom en anderzijds de IJsselvallei met de als Natura 2000-gebied aangewezen uiterwaarden.

Omdat de twee grootste plaatsen, Velp en Dieren, aan de west- respectievelijk oostrand van de gemeente liggen, is het gemeentehuis in het centraal gelegen dorp De Steeg gevestigd.

Al voor de jaartelling vestigden mensen zich op de Veluwe. De oudste vermeldingen van dorpen van de gemeente Rheden dateren uit de 9e eeuw, te weten Velp en Dieren. Aan de voet van de Veluwezoom ontstonden veel landgoederen, die een vrijwel ononderbroken rij vormden van Arnhem tot Dieren. Voorbeelden zijn Kasteel Middachten (14e eeuw), Kasteel Biljoen (16e eeuw) en Huis Rhederoord (18e eeuw). De landgoederen en hun bewoners verschaften de lokale bevolking werk. De kastelen boden tevens een veilig heenkomen in tijden van onrust.

De gemeente Rheden ontstond in 1573 toen de schoutambten Velp en Rheden samengevoegd werden tot het schoutambt Rheden. De keuze voor de naam Rheden werd gemaakt omdat het Rhedense schoutambt meer inwoners telde. De gemeente werd op 1 januari 1812 verdeeld in twee nieuwe gemeenten: Dieren en Velp. Reeds op 1 januari 1818 werd de oude toestand hersteld.

Tussen 1650 en ca. 1900 waren er in het dorp Rheden zeven buitenplaatsen: Scherpenhof, Den Brink, Heuven, De Kruishorst, Snippendaal (tot 1916 behoorde deze tot De Kruishorst), Rhederhof en Valkenberg.[2]

In de loop van de 19e eeuw vestigden veel renteniers en gepensioneerden zich in de gemeente Rheden, met name in De Steeg en Velp. De nabije aanwezigheid van een stad (Arnhem) en de mooie natuur waren factoren die de groei van de gemeente Rheden stimuleerden. In honderd jaar tijd verviervoudigde het inwoneraantal van 5000 naar 23.000. Velp is nu het grootste dorp van de gemeente.

Bron: Wikipedia

 

De volgende plaatsen en buurtschappen zijn te vinden in de gemeente Rheden;

Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren.

 

Over Koninklijke Hesselink

Koninklijke Hesselink BV heeft jarenlange ervaring op het gebied van grafmonumenten. Het bedrijf is vernoemd naar de grondlegger van het bedrijf, Marinus J. Hesselink. Na het verkrijgen van een Koninklijke onderscheiding in 2009 ging zij verder onder de naam Koninklijke Hesselink BV.

In 1908 ontstaan vanuit een werkplaats, volgt een uitbreiding in 1953 en sinds 1999 is het pand op industrieterrein de Mars in gebruik genomen. Vanuit hier wordt er dagelijks professioneel advies gegeven en is het mogelijk inspiratie op te doen in de in 2020 vernieuwde showroom.

Ons doel is het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Kernwaarden die bij ons altijd voorop staan zijn een ongedwongen houding, een bovengemiddelde kennis van onze producten en het handhaven van ambachtelijke bewerking van natuursteen. Niet te vergeten zijn de uitstekende garantieregelingen en ruime keus aan grafmonumenten.

Bekijk ons aanbod Neem contact op

Kwaliteit en service

Ondanks de verregaande mechanisatie blijft bij het vervaardigen van grafstenen het echte oude handwerk altijd een belangrijke plaats innemen binnen het bedrijf. Doordat wij beschikken over geschoolde vakmensen, die ook het handwerk nog voor 100% beheersen, kunnen opdrachten waar hamer en beitel aan te pas komen, perfect worden uitgevoerd.

Dat alleen het beste materiaal goed genoeg is luidt de vaste stelregel van Koninklijke Hesselink BV. Om verzekerd te zijn van de allerhoogste kwaliteit worden alle materialen door ons in de diverse steengroeven gecontroleerd op o.a. conditie en kleur.

Bekijk de showroom

Begraafplaatsen in Rheden

Nederlands Hervormde begraafplaats Spankeren
Algemene begraafplaats Dieren ( Imboslaan )
Rooms Katholieke begraafplaats Dieren
Rooms Katholieke begraafplaats De Steeg
Oude begraafplaats Ellecom
Rooms Katholieke begraafplaats Velp
Begraafplaats en gedenkpark Heiderust Rheden

Nederlands Hervormde begraafplaats Spankeren

Nederlands Hervormde begraafplaats Spankeren , De begraafplaats in Spankeren is samen met de kerktoren een van de oudste op de Veluwe en valt onder de Hervormde gemeente Spankeren , Laag Soeren en Dieren NO . Hier liggen nog hele bijzondere grafstenen van Belgisch hardsteen en Carrara marmer uit een ver verleden.  Met zijn grafkelders voor de overledenen en de daarop gebouwde grafmonumenten zijn de moeite waard om te bezoeken.  Op de Spankerense begraafplaats word nog steeds begraven en er is de mogelijkheid om een graf te reserveren op een mooi plekje tussen de oude grafmonumenten . Vroeger konden alleen leden van de kerk hier begraven worden maar tegenwoordig is deze voor iedereen beschikbaar . Wij van Koninklijke Hesselink komen al sinds 1908 op deze begraafplaats om de grafstenen te plaatsen en onderhoud te plegen als dat gewenst is . De eerste grafstenen werden met paard en wagen naar de begraafplaats gebracht en ter plekke op maat gehakt en voorzien van de inscriptie .Tegenwoordig zie je op deze begraafplaats vele vormen gedenkstenen en werken we met roestvrij staal , glas , cortanstaal en hout in combinatie met de mooie natuursteen soorten die beschikbaar zijn op de wereld .  Sinds een aantal jaren is ook een urngraf of urnkelder te realiseren op deze begraafplaats met talloze mogelijkheden .

Kerkweg 2 , 6956 CG Spankeren

Bezoek de website

Algemene begraafplaats Dieren ( Imboslaan )

Algemene begraafplaats Dieren . Deze begraafplaats ligt midden tussen de verschillende woonwijken in en kun je eigenlijk wel een begraafpark noemen . Bij binnenkomst na de grote toegangshekken kom je meteen in een grote groene ruimte terecht waar talloze diverse grafmonumenten liggen . Tussen de oude gedenkstenen van Belgisch hardsteen en Carrara marmer liggen ook hele moderne grafstenen die uitgevoerd zijn in de mooie granietsoorten met combinaties van roestvrijstaal   , glas , cortanstaal , hout en porselein .  In het midden van de begraafplaats ligt een uitzonderlijke plek waar de as verstrooid kan worden en de mogelijkheid is waar je iets persoonlijks neer kunt leggen ter nagedachtenis.  Op verschillende plekken op de begraafplaats kunt u ook een urnkelder laten plaatsen waar dan een urnsteen op geplaatst kan worden . Dit natuurlijk in overleg met de beheerders van de begraafplaats . Achter op de begraafplaats tussen de bomen is het natuurgedeelte , hier mogen alleen zwerfstenen worden geplaatst . Er is ook nog een kleine aula aanwezig achter op deze begraafplaats waar ook uitvaartdiensten kunnen worden verzorgd .Bij Koninklijke Hesselink zijn we op de hoogte van alle voorwaarden op deze begraafplaats en kunnen wij u prima adviseren over de mogelijkheden .

Imboslaan 63 , 6951 KA Dieren

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats Dieren

Rooms Katholieke begraafplaats Dieren Op deze oude Rooms Katholieke begraafplaats aan de harderwijkerweg ( achter de Monuta )  word nog steeds begraven en vind u een diversiteit aan grafstenen . De van oudsher Belgisch hardstenen en carrara marmeren gedenkstenen tot de moderne granieten uit de huidige tijd . De combinaties met glas , roestvrijstaal en cortanstaal word ook hier op de verschillende grafstenen toegepast . Koninklijke Hesselink levert en verzorgd hier al sinds 1908 persoonlijke grafstenen naar de wens van de nabestaanden . Op deze begraafplaats is ook de mogelijkheid om de urn bij te zetten in een bestaand graf of een plekje uit te zoeken waar een urnsteen geplaatst kan worden .

Harderwijkerweg 5b, 6952 AB Dieren

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats De Steeg

Ingang begraafplaats Oversteeg aan de kant van de Ijssel. De Begraafplaats heeft een oud en nieuw gedeelte. Bron: https://www.begraafplaatsellecomdesteeg.nl

Oversteeg, 6994 AR De Steeg

Bezoek de website

Oude begraafplaats Ellecom

Eeuwenlang wordt er in en rond de kerk in Ellecom begraven. In 1869 komt hier verandering in. Een nieuwe begrafeniswet schrijft nu binnen de bebouwde kom strengere regels voor. Er wordt vijf jaar de tijd gegeven om deze nieuwe regels uit te voeren. Dit lukt helaas niet en het oude kerkhof rond de kerk wordt in mei 1874 gesloten. Burgers zoeken naar een nieuwe plaats voor de doden. Graaf Bentinck van Middachten stelt dan grond ter beschikking, waarop onder architectuur van architect J. Brink Evers de huidige begraafplaats wordt ontworpen. Bron: https://www.begraafplaatsellecomdesteeg.nl

Zutphensestraat 1a, 6955AC Ellecom

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats Velp

De begraafplaats is een kleinschalige van oudsher katholieke begraafplaats die bestuurd wordt door een stichting die zorg draagt voor de monumenten van de begraafplaats en die tevens de mogelijkheid biedt tot begraven en urnenbijzetting. ‘Ge zult hier rusten tot het einde der tijden’ Dit waren de afsluitende woorden van de pastoors aan het einde van een begrafenisplechtigheid aan de Bergweg in Velp en dit is tot een doelstelling gemaakt. http://www.rkbegraafplaatsvelp.nl/

Bergweg 11, 6881 LL Velp

Bezoek de website

Begraafplaats en gedenkpark Heiderust Rheden

Begraafplaats en gedenkpark Heiderust is een algemene begraafplaats waar alle geloofsovertuigingen welkom zijn .

Heiderust ligt midden in de natuur aan de rand van de Veluwezoom en is naast een begraafplaats ook een mooi gedenkpark. Het is de grootste begraafplaats van de gemeente Rheden, met een oppervlakte van 24 ha.  Op het oude gedeelte, die in gebruik is genomen in 1913 en prachtig aangelegd met graven langs sfeervolle lanen midden in het groen. Op dit gedeelte komen nog regelmatig graven beschikbaar. Het nieuwe gedeelte stamt uit 1965 in is toen gebruik genomen.  Bij een bezoek aan deze begraafplaats zal de verscheidenheid aan grafstenen en monumentale gedenkstenen meteen opvallen . Van zeer oud , compleet in Belgisch hardsteen uitgevoerd met hand gehakte letters tot heel modern met glas , roestvrijstaal , cortanstaal, hout en de onderhoudsvrije graniet . Op deze begraafplaats is er in alle ruimte plek om te gedenken met een scala aan mogelijkheden : U kunt er begraven in algemeen graf, particulier graf, kindergraf, natuurgraf , het as verstrooien op strooiveld, op bestaand graf, op bestaand urnengraf ,urn bijzetten in urnennis , urn bijzetten in urnenwal , urn begraven in urnenbos en de urn bijzetten in eigen graf . Koninklijke Hesselink levert hier al vanaf het ontstaan van de begraafplaats grafstenen , urnstenen op persoonlijke wijze .

Lentsesteeg 21 , 6991 JC Rheden

Bezoek de website


Contactformulier

Contactformulier

Contactpersonen in de regio

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen in onze showrooms dan kunt u altijd contact opnemen met onze contactpersonen in de regio:

Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465
Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465