Grafstenen gemeente Brummen

Grafstenen gemeente Brummen

Bent u op zoek naar een mooie grafsteen en woont u in de gemeente Brummen ? Dan bent u bij Koninklijke Hesselink B.V. aan het goede adres. Wij plaatsen al sinds het begin van ons bestaan grafstenen in de gemeente Brummen waardoor we volledig op de hoogte zijn van de bestaande regelgeving.

Brummen is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 20.873 inwoners (31 januari 2022, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 85,05 km² (waarvan 1,03 km² water). De hoofdplaats is Brummen, de grootste plaats wat betreft inwonertal is Eerbeek.

Het dorp Brummen is gelegen tussen Zutphen en Dieren, op korte afstand van de rivier de IJssel. Over de IJssel vaart een autoveer naar het stadje Bronkhorst. Het landelijk gebied van de gemeente Brummen strekt zich uit tot over het Apeldoorns Kanaal waar aan de oostrand van de Veluwe Eerbeek is gelegen, de grootste plaats van de gemeente. ’s Zomers is er in dit bosrijke gebied veel (fiets)recreatie. Het karakter van gemeente Brummen wordt wel als deels Veluws, deels Achterhoeks beschreven.

Bron: Wikipedia

 

De volgende plaatsen en buurtschappen zijn te vinden in de gemeente Brummen;

Broek, Brummen, Coldenhove, Cortenoever, Eerbeek, Empe, Hall, Leuvenheim, Oeken, Rhienderen, Tonden en Voorstonden.

 

Over Koninklijke Hesselink

Koninklijke Hesselink BV heeft jarenlange ervaring op het gebied van grafmonumenten. Het bedrijf is vernoemd naar de grondlegger van het bedrijf, Marinus J. Hesselink. Na het verkrijgen van een Koninklijke onderscheiding in 2009 ging zij verder onder de naam Koninklijke Hesselink BV.

In 1908 ontstaan vanuit een werkplaats, volgt een uitbreiding in 1953 en sinds 1999 is het pand op industrieterrein de Mars in gebruik genomen. Vanuit hier wordt er dagelijks professioneel advies gegeven en is het mogelijk inspiratie op te doen in de in 2020 vernieuwde showroom.

Ons doel is het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Kernwaarden die bij ons altijd voorop staan zijn een ongedwongen houding, een bovengemiddelde kennis van onze producten en het handhaven van ambachtelijke bewerking van natuursteen. Niet te vergeten zijn de uitstekende garantieregelingen en ruime keus aan grafmonumenten.

Bekijk ons aanbod Neem contact op

Kwaliteit en service

Ondanks de verregaande mechanisatie blijft bij het vervaardigen van grafstenen het echte oude handwerk altijd een belangrijke plaats innemen binnen het bedrijf. Doordat wij beschikken over geschoolde vakmensen, die ook het handwerk nog voor 100% beheersen, kunnen opdrachten waar hamer en beitel aan te pas komen, perfect worden uitgevoerd.

Dat alleen het beste materiaal goed genoeg is luidt de vaste stelregel van Koninklijke Hesselink BV. Om verzekerd te zijn van de allerhoogste kwaliteit worden alle materialen door ons in de diverse steengroeven gecontroleerd op o.a. conditie en kleur.

Bekijk de showroom

Begraafplaatsen in Brummen

Algemene begraafplaats Brummen
Rooms Katholieke begraafplaats Brummen
Algemene begraafplaats Eerbeek
Algemene begraafplaats Hall

Algemene begraafplaats Brummen

De algemene begraafplaats in Brummen stamt al uit de jaren 1800 en hier vind je een een grote verscheidenheid aan grafmonumenten wat kenmerkend is uit die tijd  . Op het oude gedeelte zijn nog veel grafkelders te vinden die nog steeds in gebruik zijn door de verschillende families . Op het nieuwere gedeelte komen weer hele moderne grafstenen voor met glas , rvs , cortanstaal , hout en de duurzame granieten  .  Deze begraafplaats heeft veel verschillende toepassingen voor het gedenken zoals traditioneel begraven met of zonder kelder , urn muren verspreid over de begraafplaats waar een plek uitgezocht kan worden en urn graven waar een mooie gedenksteen op gezet kan worden ter nagedachtenis. Koninklijke Hesselink is hier sinds jaar en dag kind aan huis waardoor wij goed op de hoogte zijn van alle maten en regelgevingen .

Prinses Irenelaan 2 , 6971 GK Brummen

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats Brummen

Oppervlakte (plm.): 4.600 m² De RK begraafplaats van Brummen ligt naast de R.K. school: St. Pancratius. Graven: ± 225 graven. Waarvan 4 grafkelders, (3-13-25-78), een Columbarium en een strooiveld. Bijzonder: Monument voor ongedoopte kinderen, één officieel en erkend oorlogsgraf. Deze begraafplaats bevat een neogotisch grafteken voor de familie Brouwer (1862) en één met postament en kruis voor mevrouw L.E.M. Blankenheim-Helmich (†1915). Op het mededelingenbord hangt een plattegrond van de graven en ook een namenlijst. De meest voorkomende namen zijn: Elshof, Jansen, Blom, Peters, Blankenheym, Brouwer, Gerritsen, Uiterweerd, van de Loo en Klein Heerenbrink.

Oude Eerbeekseweg 3a, 6971 BL Brummen

Bezoek de website

Algemene begraafplaats Eerbeek

De algemene begraafplaats in Eerbeek stamt uit 1873 en is van oorsprong Nederlands hervormd . Op de begraafplaats liggen monumentale familie graven die gemaakt zijn van Belgisch hardsteen met handgehakte letters . Op het nieuwe gedeelte liggen moderne graven met cortan staal , Brons , Hout , Natuursteen en glazen grafmonumenten . Op de begraafplaats is ook een gedeelte voor urnstenen die geheel naar eigen inzicht vorm gegeven mogen worden en er is een urnmuur waar de de as in een urnennis kan worden gezet. Het Afscheidshuis op de begraafplaats Eerbeek is in 2019 onder handen genomen door Wenz uitvaart en past met zijn uitstraling en warmte goed thuis op de begraafplaats. Wij leveren al vanaf het ontstaan van de begraafplaats hier de grafmonumenten , urnstenen en kunnen u alles over de maatvoering vertellen .

Coldenhovenseweg 85 a , 6961 EC Eerbeek

Algemene begraafplaats Hall

Begraafplaats Hall ligt net buiten het dorpje hall aan de bosrand . Op deze begraafplaats zijn aan het begin hele oude grafstenen te bewonderen vanuit het ontstaan van de begraafplaats . Hier is wel de mogelijkheid om een urn graf te kopen maar er is nog geen urn muur . De veelal oude grafmonumenten zijn gemaakt van Belgisch hardsteen en in de loop van de jaren gingen de families over in de duurzame granieten met levendiger kleuren . Hierbij word naar wens ook cortanstaal , brons , rvs en hout toegepast .

Hallseweg 16 , 6964 AM Hall

Bezoek de website


Contactformulier

Contactformulier

Contactpersonen in de regio

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen in onze showrooms dan kunt u altijd contact opnemen met onze contactpersonen in de regio:

Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465
Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465