info@hesselink.nl 0575 - 546788

Grafstenen Bronckhorst

Grafstenen Bronckhorst

Bent u op zoek naar een mooie grafsteen en woont u in de gemeente Bronckhorst ? Dan bent u bij Koninklijke Hesselink B.V. aan het goede adres. Wij plaatsen al sinds het begin van ons bestaan grafstenen in de gemeente Bronckhorst waardoor we volledig op de hoogte zijn van de bestaande regelgeving.

Bronkhorst is een stadje gelegen aan de IJssel in de gemeente Bronckhorst in de Nederlandse provincie Gelderland. De in 2005 gevormde uitgestrekte Achterhoekse fusiegemeente heeft de naam aangenomen van dit stadje, dat slechts 100 inwoners telt.

Het plaatsje, dat nooit meer dan een gering aantal huizen en inwoners heeft geteld, kreeg in 1482 stadsrechten. Het profileert zich toeristisch als kleinste stad van Nederland, hoewel Staverden (gemeente Ermelo), Eembrugge (gemeente Baarn), Sint Anna ter Muiden (voormalige Hanzestad, nu gemeente Sluis) en Burghorn alle langer stadsrechten hebben en minder inwoners tellen.

Een deel van Bronkhorst is aangewezen als rijksbeschermd gezicht. De plaats telt 38 rijksmonumenten waaronder een joodse begraafplaats. Zie ook de Lijst van gemeentelijke monumenten in Bronkhorst.

Wikipedia

 

Over Koninklijke Hesselink

Koninklijke Hesselink BV heeft jarenlange ervaring op het gebied van grafmonumenten. Het bedrijf is vernoemd naar de grondlegger van het bedrijf, Marinus J. Hesselink. Na het verkrijgen van een Koninklijke onderscheiding in 2009 ging zij verder onder de naam Koninklijke Hesselink BV.

In 1908 ontstaan vanuit een werkplaats, volgt een uitbreiding in 1953 en sinds 1999 is het pand op industrieterrein de Mars in gebruik genomen. Vanuit hier wordt er dagelijks professioneel advies gegeven en is het mogelijk inspiratie op te doen in de in 2020 vernieuwde showroom.

Ons doel is het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Kernwaarden die bij ons altijd voorop staan zijn een ongedwongen houding, een bovengemiddelde kennis van onze producten en het handhaven van ambachtelijke bewerking van natuursteen. Niet te vergeten zijn de uitstekende garantieregelingen en ruime keus aan grafmonumenten.

Bekijk ons aanbod Neem contact op

Kwaliteit en service

Ondanks de verregaande mechanisatie blijft bij het vervaardigen van grafstenen het echte oude handwerk altijd een belangrijke plaats innemen binnen het bedrijf. Doordat wij beschikken over geschoolde vakmensen, die ook het handwerk nog voor 100% beheersen, kunnen opdrachten waar hamer en beitel aan te pas komen, perfect worden uitgevoerd.

Dat alleen het beste materiaal goed genoeg is luidt de vaste stelregel van Koninklijke Hesselink BV. Om verzekerd te zijn van de allerhoogste kwaliteit worden alle materialen door ons in de diverse steengroeven gecontroleerd op o.a. conditie en kleur.

Bekijk de showroom

Begraafplaatsen in Bronckhorst

Begraafplaats Vorden
Begraafplaats Zelhem
Begraafplaats Steenderen

Begraafplaats Vorden

Algemene begraafplaats Vorden

De algemene begraafplaats in Vorden heeft een rijke historie die, samen met het bosachtige karakter, zeer bepalend is voor de sfeer. De begraafplaats, aangelegd in 1828, heeft een grote monumentale en cultuurhistorische waarde. Het oudst terug te vinden grafmonument dateert uit 1838. Deze begraafplaats heeft ook een katholiek gedeelte aan de rechterkant tegen de bossen aan . Deze begraafplaats in Vorden is zeker de moeite van het bezoeken waard . Er staan hele bijzondere grafmonumenten en grafkelders verspreid over de begraafplaats .

Mogelijkheden na crematie
Het is mogelijk de as te verstrooien op een strooiveld of bij te zetten in een urnengraf, urnenmuur of particulier graf. Wij maken hier urnstenen voor in de muur en liggende urnstenen die op een kelder komen te liggen . In de kelder en de muur is er dan ruimte voor tenminste twee urnen .

Kerkhoflaan 4 , 7251 JW Vorden

Bezoek de website

Begraafplaats Zelhem

De begraafplaats in Zelhem is ruim opgezet en bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het is een groot park met een verscheidenheid aan begraafculturen. Op het oude gedeelte bepalen tal van coniferen , familie graven het beeld en samen met de grootte verscheidenheid in grafstenen komt dit tot een mooi geheel.
Vlindersteen :
In de buurt van de kindergraven staat een vlindersteen. Hierin kan een vlinder geplaatst worden. De vlinders moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Hebt u hier belangstelling voor, neem dan contact op met de beheerder van de begraafplaats .
Mogelijkheden na crematie :
Het is mogelijk de as te verstrooien op een strooiveld of bij te zetten in een urnengraf, urnenmuur of particulier graf. Wij maken hier urnstenen voor die op een kelder komen of in de muur . In de kelder of de urn muur is er dan ruimte voor tenminste twee urnen .
Islamitisch begraven
In Zelhem is de enige mogelijkheid voor Islamitisch begraven binnen de gemeente Bronckhorst. Het belangrijkste kenmerk van een Islamitisch graf is dat dit gericht is naar Mekka. Alle graven liggen daardoor dezelfde kant op.

Kerkhoflaan 3 Zelhem, 7021 ZW Zelhem

Bezoek de website

Begraafplaats Steenderen

De begraafplaats van Steenderen bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte, van elkaar gescheiden door een haag. Deze relatief kleine Steenderense begraafplaats heeft een bijzondere sfeer door de oude beuken bij de ingang. Ook pronkt er aan het eind van het oude deel een grote oude treurbeuk. Het nieuwe gedeelte is strak ingericht. De graven zijn van elkaar gescheiden door taxushagen. Op het nieuwe gedeelte staan mooie grafstenen die het bezoeken waard zijn en op het oude gedeelte karakteristieke hardstenen grafmonumenten .

Mogelijkheden na crematie
Het is mogelijk de as te verstrooien op een strooiveld of bij te zetten in een urnengraf of particulier graf. Wij maken hier urnstenen voor die op een kelder komen te liggen . In de kelder is er dan ruimte voor tenminste twee urnen .

kerkhofweg 10 , 7221 AE Steenderen

Bezoek de website


Contactformulier

Contactformulier

Contactpersonen in de regio

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen in onze showrooms dan kunt u altijd contact opnemen met onze contactpersonen in de regio:

Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465
Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465