Grafstenen gemeente Bronckhorst

Grafstenen gemeente Bronckhorst

Bent u op zoek naar een mooie grafsteen en woont u in de gemeente Bronckhorst ? Dan bent u bij Koninklijke Hesselink B.V. aan het goede adres. Wij plaatsen al sinds het begin van ons bestaan grafstenen in de gemeente Bronckhorst waardoor we volledig op de hoogte zijn van de bestaande regelgeving.

Bronkhorst is een stadje gelegen aan de IJssel in de gemeente Bronckhorst in de Nederlandse provincie Gelderland. De in 2005 gevormde uitgestrekte Achterhoekse fusiegemeente heeft de naam aangenomen van dit stadje, dat slechts 100 inwoners telt.

Het plaatsje, dat nooit meer dan een gering aantal huizen en inwoners heeft geteld, kreeg in 1482 stadsrechten. Het profileert zich toeristisch als kleinste stad van Nederland, hoewel Staverden (gemeente Ermelo), Eembrugge (gemeente Baarn), Sint Anna ter Muiden (voormalige Hanzestad, nu gemeente Sluis) en Burghorn alle langer stadsrechten hebben en minder inwoners tellen.

Een deel van Bronkhorst is aangewezen als rijksbeschermd gezicht. De plaats telt 38 rijksmonumenten waaronder een joodse begraafplaats. Zie ook de Lijst van gemeentelijke monumenten in Bronkhorst.

Wikipedia

 

De volgende plaatsen en buurtschappen zijn te vinden in de gemeente Bronckhorst;

Baak, Bronkhorst, Drempt (Voor- en Achter-), Halle, Hengelo, Hoog-Keppel, Hummelo, Keijenborg, Kranenburg, Laag Keppel, Olburgen, Steenderen, Toldijk, Velswijk, Vierakker, Vorden, Wichmond, Zelhem, Bekveld, Covik, De Drie Huizen, De Meene, Delden, Dunsborg, Eldrik, Gooi, Halle-Heide, Halle-Nijman, Heidenhoek, IJzevoorde, Linde, Medler, Meuhoek, Mossel, Noordink, Oosterwijk, Rha, Varssel, Veldhoek, Veldwijk, Wassinkbrink, Wientjesvoort, Wildenborch, Winkelshoek, Wittebrink en Wolfersveen.

Over Koninklijke Hesselink

Koninklijke Hesselink BV heeft jarenlange ervaring op het gebied van grafmonumenten. Het bedrijf is vernoemd naar de grondlegger van het bedrijf, Marinus J. Hesselink. Na het verkrijgen van een Koninklijke onderscheiding in 2009 ging zij verder onder de naam Koninklijke Hesselink BV.

In 1908 ontstaan vanuit een werkplaats, volgt een uitbreiding in 1953 en sinds 1999 is het pand op industrieterrein de Mars in gebruik genomen. Vanuit hier wordt er dagelijks professioneel advies gegeven en is het mogelijk inspiratie op te doen in de in 2020 vernieuwde showroom.

Ons doel is het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Kernwaarden die bij ons altijd voorop staan zijn een ongedwongen houding, een bovengemiddelde kennis van onze producten en het handhaven van ambachtelijke bewerking van natuursteen. Niet te vergeten zijn de uitstekende garantieregelingen en ruime keus aan grafmonumenten.

Bekijk ons aanbod Neem contact op

Kwaliteit en service

Ondanks de verregaande mechanisatie blijft bij het vervaardigen van grafstenen het echte oude handwerk altijd een belangrijke plaats innemen binnen het bedrijf. Doordat wij beschikken over geschoolde vakmensen, die ook het handwerk nog voor 100% beheersen, kunnen opdrachten waar hamer en beitel aan te pas komen, perfect worden uitgevoerd.

Dat alleen het beste materiaal goed genoeg is luidt de vaste stelregel van Koninklijke Hesselink BV. Om verzekerd te zijn van de allerhoogste kwaliteit worden alle materialen door ons in de diverse steengroeven gecontroleerd op o.a. conditie en kleur.

Bekijk de showroom

Begraafplaatsen in Bronckhorst

Begraafplaats Vorden
Algemene begraafplaats Zelhem
Algemene begraafplaats Steenderen
Rooms Katholieke begraafplaats Vierakker Willibrordus
Rooms Katholieke begraafplaats Baak
Rooms katholieke begraafplaats Olburgen
Rooms Katholieke begraafplaats Steenderen
Algemene begraafplaats Wichmond
Rooms Katholieke begraafplaats Hengelo Gld.
Rooms Katholieke begraafplaats Keijenborg
Protestantse begraafplaats Hummelo
Rooms Katholieke begraafplaats Drempt

Begraafplaats Vorden

Algemene begraafplaats Vorden De algemene begraafplaats in Vorden heeft een rijke historie die, samen met het bosachtige karakter, zeer bepalend is voor de sfeer. De begraafplaats, aangelegd in 1828, heeft een grote monumentale en cultuurhistorische waarde. Het oudst terug te vinden grafmonument dateert uit 1838. Deze begraafplaats heeft ook een katholiek gedeelte aan de rechterkant tegen de bossen aan . Deze begraafplaats in Vorden is zeker de moeite van het bezoeken waard . Er staan hele bijzondere grafmonumenten en grafkelders verspreid over de begraafplaats . Mogelijkheden na crematie Het is mogelijk de as te verstrooien op een strooiveld of bij te zetten in een urnengraf, urnenmuur of particulier graf. Wij maken hier urnstenen voor in de muur en liggende urnstenen die op een kelder komen te liggen . In de kelder en de muur is er dan ruimte voor tenminste twee urnen .

Kerkhoflaan 4 , 7251 JW Vorden

Bezoek de website

Algemene begraafplaats Zelhem

De begraafplaats in Zelhem is ruim opgezet en bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het is een groot park met een verscheidenheid aan begraafculturen. Op het oude gedeelte bepalen tal van coniferen , familie graven het beeld en samen met de grootte verscheidenheid in grafstenen komt dit tot een mooi geheel. Vlindersteen : In de buurt van de kindergraven staat een vlindersteen. Hierin kan een vlinder geplaatst worden. De vlinders moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Hebt u hier belangstelling voor, neem dan contact op met de beheerder van de begraafplaats . Mogelijkheden na crematie : Het is mogelijk de as te verstrooien op een strooiveld of bij te zetten in een urnengraf, urnenmuur of particulier graf. Wij maken hier urnstenen voor die op een kelder komen of in de muur . In de kelder of de urn muur is er dan ruimte voor tenminste twee urnen . Islamitisch begraven In Zelhem is de enige mogelijkheid voor Islamitisch begraven binnen de gemeente Bronckhorst. Het belangrijkste kenmerk van een Islamitisch graf is dat dit gericht is naar Mekka. Alle graven liggen daardoor dezelfde kant op.

Kerkhoflaan 3 Zelhem, 7021 ZW Zelhem

Bezoek de website

Algemene begraafplaats Steenderen

De begraafplaats van Steenderen bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte, van elkaar gescheiden door een haag. Deze relatief kleine Steenderense begraafplaats heeft een bijzondere sfeer door de oude beuken bij de ingang. Ook pronkt er aan het eind van het oude deel een grote oude treurbeuk. Het nieuwe gedeelte is strak ingericht. De graven zijn van elkaar gescheiden door taxushagen. Op het nieuwe gedeelte staan mooie grafstenen die het bezoeken waard zijn en op het oude gedeelte karakteristieke hardstenen grafmonumenten . Mogelijkheden na crematie Het is mogelijk de as te verstrooien op een strooiveld of bij te zetten in een urnengraf of particulier graf. Wij maken hier urnstenen voor die op een kelder komen te liggen . In de kelder is er dan ruimte voor tenminste twee urnen .

kerkhofweg 10 , 7221 AE Steenderen

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats Vierakker Willibrordus

RK begraafplaats Vierakker . Vlak naast de Willibrordus Kerk in Vierakker ligt de begraafplaats pal tussen het groen en de bomen. Als u daar loopt ziet u een verscheidenheid aan grafmonumenten van heel oud tot modern op het nieuwe gedeelte . Op het oude gedeelte zijn de meeste grafstenen gemaakt van Belgisch hardsteen en zwart Zweeds graniet .  Op het nieuwe gedeelte die aangelegd is in 1994  komen grafstenen voor die zijn gemaakt van Glas , Corten staal  , Roestvrij staal en natuurlijk de moderne granietsoorten met zijn uitgesproken kleuren .  Deze begraafplaats is zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen midden in de natuur . Hier ligt de stichter van de Kerk A.A.J.C. Baron van der Heijden van Doornenburg ook begraven en vermeld op de achterzijde van de Kerk . Op deze begraafplaats is het ook mogelijk om een urngraf of een plekje in de urnmuur uit te zoeken waar uw dierbare kan worden bijgezet. Bij Koninklijke Hesselink zijn we op de hoogte van alle maatvoeringen en regels die voor deze begraafplaats gelden zodat u niet voor verassingen komt te staan .    

Vierakkersestraatweg 31, 7233 SE Vierakker

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats Baak

RK Begraafplaats Baak De Rooms Katholieke begraafplaats ( Kerkhof )  in Baak is de enigste begraafplaats in Baak zelf . Voor het jaar 1850 werden alle overledenen in Steenderen begraven totdat de Kerk zelf het verzoek indiende een eigen kerkhof te willen in Baak . De begraafplaats is relatief klein in vergelijking met de omliggende begraafplaatsen in de Gemeente Bronckhorst . Op deze Begraafplaats is een verscheidenheid aan grafmonumenten te zien van oude grafstenen die gemaakt zijn van beton en Belgisch hardsteen tot hele moderne waar bijvoorbeeld Glas , Brons , cortanstaal en de modene granietsoorten  in zijn verwerkt . Koninklijke Hesselink levert en plaatst al grafstenen op de begraafplaats in Baak sinds 1908 tot volle tevredenheid van de nabestaanden .

Zutphen Emmerikseweg 96 Z , 7223 DK Baak

Rooms katholieke begraafplaats Olburgen

Rk begraafplaats Olburgen , De begraafplaats in Olburgen in gemeente Bronckhorst is een klein Kerkhof uit 1870 . Het is kenmerkend voor deze begraafplaats dat er nog veel oude grafstenen aanwezig zijn uit vroegere tijden waar beton en Belgisch hardsteen veelgebruikte materialen waren . Vanuit Koninklijke Hesselink hebben we de tijd daar niet stil zien staan en gebruiken we Glas , Cortanstaal , Brons , roestvrij staal om onze grafstenen een stuk persoonlijker te maken.  Wij ontwerpen de grafstenen helemaal naar wens binnen de gestelde grafmaten vanuit de kerk .  Op dit Kerkhof kan er ook voor gekozen worden om na de crematie de as uit te strooien op een apart veldje . Er is ook een gedeelte vrijgemaakt waar een persoonlijke urnsteen gerealiseerd kan worden , Dan komt de urn in een keldertje waar wij de urnsteen dan op plaatsen . Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om een herinneringsplek te creëren . Wij leveren al sinds 1908 ( in die tijd met de bakfiets ) op dit kerkhof de hoog kwalitatieve grafstenen zoals iedereen van ons gewend is. Mocht u een keer in de gelegenheid zijn om deze begraafplaats te bezoeken ( fietspontje Dieren - Olburgen ) neem dan een kijkje bij het graf van Dora Visser , wonende in de pastorie en is in 1876 overleden , hier komen wekelijks mensen bidden voor genezing en vertroosting .    

Olburgseweg 2 , 7225 NB Olburgen

Rooms Katholieke begraafplaats Steenderen

RK begraafplaats Steenderen , De RK Begraafplaats in Steenderen is een relatief kleine begraafplaats ( kerkhof) achter de kerk in het centrum . Naast het alleen begraven is het ook mogelijk om hier een urnsteen neer te zetten . Dan komt er een keldertje in de grond waar de asbus ingezet kan worden , vervolgens plaatsen wij er dan een urnsteen - gedenksteen op .  Op deze begraafplaats is ook goed te zien hoe in de loop van de jaren de grafstenen zijn veranderd van alleen Belgisch hardsteen naar de moderne technieken met glas , roestvrij staal , cortanstaal , hout en de vele kleuren natuursteen , graniet .  Koninklijke Hesselink levert al sinds 1908 op dit kerkhof de grafstenen voor de nabestaanden .  De kwaliteit waar wij mee werken aan natuursteen is sinds die tijd wel bewezen .

Bronkhorsterweg 2, 7221 AC Steenderen

Algemene begraafplaats Wichmond

De begraafplaats in Wichmond is een kleine, rustig gelegen en sfeervolle begraafplaats. Deze ligt net buiten de kern van Wichmond aan de rand van de weilanden . Hier liggen nieuwe grafstenen tussen maar ook oude rustieke grafmonumenten . De begraafplaats is recentelijk opgeknapt en ziet er weer netjes uit . Mogelijkheden na crematie zijn de as te verstrooien op een strooiveld of bij te zetten in een urnengraf of particulier graf. Wij maken hier urnstenen voor die op een kelder komen . In de kelder is er dan ruimte voor tenminste twee urnen .

Baakseweg 5A, 7234 SJ Wichmond

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats Hengelo Gld.

In de eerste helft van de negentiende eeuw heeft de gemeente Hengelo een besluit genomen tot de aanleg van een algemene begraafplaats in Hengelo als vervanging voor kerkhof rondom de kerk. De R.K. begraafplaats in Hengelo ligt op een niet alledaagse plek, namelijk aan de rand van het industrieterrein, aan de Zelhemseweg. Toch is het een plek waar de stilte overheerst. Zijn huidige vorm en oppervlakte, ruim 2800 m², heeft het sinds 1929. In dat jaar werd ook het zogenaamde baar- of lijkenhuisje gebouwd. Hier werden de overledenen opgebaard. Een prominente plaats op dit kerkhof heeft het kerkhofkruis, dat vervaardigd is in de ijzergieterij van Diepenbrock en Reigers. Dit kruis is bijna 150 jaar oud. Duidelijk is op het parochiekerkhof de ontwikkeling van de gedenkstenen op de graven te zien. Van de eenvoudige en door de tand des tijd aangetaste cementen stenen. Tot indrukwekkende ontwerpen, waarin de nabestaanden hun gevoelens en gedachten proberen vast te leggen. In de jaren negentig van de vorige eeuw, was er sprake van dat het kerkhof verplaatst zou worden naar de Algemene Begraafplaats. Met name het gemeentebestuur was hier een warm voorstander van. Doordat men niet tot overeenstemming kon komen, is er toen door het kerkbestuur een plan gemaakt voor het ruimen van graven, aanbrengen van een urnenmuur en het beter toegankelijk maken van het kerkhof.

Zelhemseweg 17, Hengelo Gld.

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats Keijenborg

“Sint Jan de Doper” Sint Janstraat tussen nummer 24 en 28. Het oude kerkhof was rond de voormalige schuur- en waterstaatskerk gesitueerd. Tot 1910 werden de overleden parochianen daar ter ruste gelegd. Op 17 mei 1910 vond de inwijding plaats van de huidige begraafplaats aan de Sint Janstraat. Stoffelijke resten van de oude begraafplaats zijn herbegraven op de nieuwe begraafplaats en ook de stoffelijke resten van de overleden priesters zijn in het priestergraf opnieuw bijgezet. Het beheer van de begraafplaats was in handen van het kerkbestuur. Aangezien het kerkbestuur onvoldoende aandacht kon besteden aan het bestuurlijk beheer van de begraafplaats, werd besloten om een aparte stichting in het leven te roepen. Op 11 juli 1986 werd bij notariële akte de Stichting RoomsKatholieke Begraafplaats ‘Sint Jan de Doper’ opgericht. De stichting fungeert als een zelfstandige stichting. Op 11 december 1986 heeft het kerkbestuur besloten de begraafplaats over te dragen aan de stichting. De officiële overdracht vond plaats op 4 november 1987 bij notariële akte. Door intensief speurwerk van de bestuurders in de kerkelijke en gemeentelijke registers kon er een administratie worden aangelegd en werden alle graven in kaart gebracht. In 2003 werd gestart met de renovatie van de begraafplaats. In een periode van 10 jaar is onder meer een houten kruis geplaatst, zijn, in overleg met de rechthebbenden, op het oudste gedeelte oude en vervallen zerken opgeruimd, is het middenpad van bestrating voorzien en is op en rond het terrein nieuwe beplanting aangebracht. Tevens is de toegangspoort vernieuwd en is het gedeelte waar de kindergraven liggen opgeknapt. Op zondag 2 november 2008, tijdens de viering van Allerzielen, is het monument voor de niet-gedoopte kinderen ingezegend. De volgende namen komen op de RK begraafplaats van Keijenborg het meest voor: Jansen, Mentink, Wissink, Berendsen, Besselink, Niesink, Willemsen, Hendriks, Hilderink en Booltink. Kunst in Keijenborg ‘De Vendelier’ is een bronzen beeld van kunstenaar Peter Breed. Dit beeld staat vlakbij de Rooms Katholieke kerk. Op de kruising Kerkstraat. Bronzen beeld op sokkel van baksteen. Het bronzen beeld staat op een sokkel van baksteen. Het was een geschenk van het college van burgemeester en wethouders van Hengelo voor de schutterij St. Jan te Keijenborg. Op 30 augustus 1992 werd ‘De Vendelier’ onthuld. Dat was ter ere van het 140-jarig jubileum van het Schuttersgilde. Jean Marianne Bremers uit Helvoirt heeft het beeld vervaardigd. De kosten waren destijds 4800 gulden. Het Schuttersgilde “Sint Jan” werd in 1853 mede door toedoen van pastoor Berendsen (1839-1872) opgericht. Hoofddoel van het Schuttersgilde is het in stand houden van tradities en folklore, eenheid en samenhorigheid te kweken en het kermisfeest in Keijenborg te organiseren.

Sint Janstraat tussen 24 en 28, Keijenborg

Bezoek de website

Protestantse begraafplaats Hummelo

Even buiten de bebouwde kom aan de Zelhemseweg heeft de Hummelose kerk haar eigen begraafplaats. Omdat het eigendom en beheer bij de kerk ligt, is dus sprake van een bijzondere begraafplaats en niet van een algemene begraafplaats. Er wordt naar gestreefd de begraafplaats een waardige uitstraling te geven. Het is een oude begraafplaats waar veel onderhoud aan noodzakelijk is. Het groot onderhoud onderhoud wordt verzorgd door een hoveniersbedrijf, met daarbij de hulp van een groot aantal vrijwilligers. Verbonden met Hummelo De bijzondere begraafplaats wordt geëxploiteerd door de Hummelose kerk, maar iedereen die zich verbonden voelt met Hummelo, of het nu een urn of een ter aardebestelling is, kan hier zijn laatste rustplaats vinden.

Zelhemseweg 4, 6999 DN Hummelo

Bezoek de website

Rooms Katholieke begraafplaats Drempt

Achter de ‘beukenhaag’ Om een eigen kerk en kerkhof te hebben zijn vele gesprekken met deken Huberts en Bisdom gevoerd wat resulteerde dat de parochie Drempt wordt gesticht op 21 oktober 1859. Maart 1860 tekenen (bouw)pastoor Otten en kerkmeester Koenders bij de notaris de koopakte. De verkopende partij bestaande uit Hendrik Leizink en Berendina Kniest verkopen het stuk grond genaamd “Hoogewei” , gelegen onder de bouwplaats het ‘Hulsevoort’ onder uitdrukkelijke beding dat; ‘de verkochte grond uitsluitend zal mogen worden gebezigd tot de uitoefening van den openbare Eerendienst der Roomsch Calholijke Gemeente te Drempt.’ In 1863 wordt de kerk ingezegend en wordt het gebruik van de begraafplaats een feit. Een gedeelte van het kerkhof werd in eerste instantie door de familie Hakvoort als groentetuin gebruikt. Gedurende al die jaren wordt het kerkhof, die omzoomd is door een prachtige beukenhaag, onderhouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Het grafdelven gebeurde door de koster die meestal ook kerkhofbeheerder was. Nu is er een benoemde begraafplaatsbeheerder en wordt door enkele parochianen met de hand het graf gegraven. hiervoor. Ook in Drempt was er een klasse indeling op de begraafplaats maar die tijd ligt gelukkig achter ons. In de jaren zestig is aan de Zomerweg een stuk weggehaald voor parkeerplaatsen en aan de andere zijde is enkele jaren geleden een stuk grond geschonken door de fam. Hoppenreijs voor toekomstige uitbreiding en aanpassing aan de tijd. Dat alle geliefde overledenen in Gods vrede mogen rusten.

Zomerweg 17, 6996 DD Achter Drempt

Bezoek de website


Contactformulier

Contactformulier

Contactpersonen in de regio

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen in onze showrooms dan kunt u altijd contact opnemen met onze contactpersonen in de regio:

Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465
Apeldoorn
Daniël Veltmaat
055 5341089
Amsterdam
Kor Postma
020 7652470
Doetinchem
Daniël Veltmaat
0314 216610
Dokkum
Kor Postma
0519 235177
Zutphen
Hoofdkantoor, showroom en werkplaats
0575 546788
Sneek
Showroom
0515 416465