Wat gebeurt er met de grafsteen als een graf wordt geruimd?

Een grafsteen kan bij goed onderhoud jaren meegaan. Het is hierbij vooral belangrijk dat het grafmonument goed schoon wordt gehouden en dat verzakkingen tegen worden gegaan.

Een aantal tips voor het schoonmaken van de grafsteen:
– Bij een grafsteen van gepolijst graniet mag u geen schuurspons gebruiken.
– Bij een ruw gehakte natuursteen en een bewerkte natuursteen adviseren wij om wat groene zeep te gebruiken in combinatie met een schuursponsje.
– Een oude grafsteen van marmer of Belgisch hardsteen is het best schoon te maken met chloor.

Een verzakking is soms onvermijdelijk, dit kan ontstaan door een onjuiste structuur van de grond of door een erge regenval. Het verzakken van een graf is een natuurlijk proces, de grond klinkt namelijk in. Als het graf niet goed is gefundeerd terwijl dat op deze begraafplaats wel hoort dan moet u in overleg met de steenhouwer.

Als uw grafsteen verzakt raden wij het aan om contact op te nemen met de beheerder van de begraafplaats.

Wat gebeurt er met de grafsteen als een graf wordt geruimd?

Een grafsteen wordt met zorg uitgekozen en kan veel beteken voor de nabestaanden. Wat gaat er met het monument gebeuren als de huurtermijn is afgelopen?

Het is altijd mogelijk om de termijn te verlengen, maar als u dat niet kan wordt het graf geruimd. Via een brief wordt u hiervan op de hoogte gesteld en wordt u ook gevraagd wat er met het monument moet gebeuren. En dat is een erg lastige vraag.

Het monument, of delen van het monument kan u meenemen naar huis. Maar als het monument erg zwaar is dan is dat erg lastig. Als u kiest om de steen niet mee te nemen dan wordt deze verwerkt tot puin en bijvoorbeeld gebruikt ter opvulling bij de aanleg van wegen.

Meer dan 100 jaar ervaring

Al meer dan 100 jaar zijn we een begrip op het gebied van grafmonumenten, grafstenen, grafzerken en urnen. Door onze moderne productietechnieken en grootschalig in te kopen, kunnen we u een zo gunstig mogelijke prijs- en kwaliteitsverhouding bieden.

Bent u op zoek naar een mooi grafmonument? Dan bent u bij Koninklijke Hesselink B.V. aan het goede adres. Bekijk ons grote assortiment grafmonumenten of stel uw eigen grafmonument samen met onze configurator.