info@hesselink.nl 0575 - 546788

Grafsteen

Koninklijke Hesselink heeft een groot assortiment aan grafstenen, geselecteerd op basis van de allerhoogste kwaliteit, perfecte afwerking en optimale prijs-kwaliteit verhouding. Een grafsteen is een tastbare herinnering aan een overleden dierbare en biedt steun aan de nabestaanden. Het uitzoeken van een passende grafsteen is een moeilijk en emotioneel traject en wij doen er dan ook alles aan om u te helpen bij het vinden van een grafmonument dat past bij uw wensen en behoeften.

Het aanbod aan grafstenen is groot en divers, wat de zoektocht naar de juiste grafsteen alleen maar moeilijker maakt. Zo kunt u onder andere kiezen uit verschillende stijlen als eigentijds, klassiek, modern, natuurlijk of exclusief. Als u een iets kleiner budget heeft, kunt u ook bij ons terecht. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende materialen en kleuren. Door materialen op verschillende manieren te bewerken en te combineren met andere materialen en kleuren, creëer je een unieke grafsteen.

Bij het kiezen van een grafsteen heeft u de keuze uit verschillende materialen die allemaal een eigen uitstraling hebben. Als u bijvoorbeeld kiest voor een natuurlijke uitstraling dan is natuursteen of hout een goede keuze. Wil je meer richting een strakke uitstraling dan zijn glas en rvs een uitstekende optie. Om een beter beeld te krijgen, worden hieronder enkele materialen uitgelicht.

Natuursteen

Een van de meest gebruikte materialen voor grafstenen is natuursteen. Het materiaal heeft dan ook veel voordelen. Zo is het duurzaam, onderhoudsvriendelijk en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook kan het op verschillende manier bewerkt worden. De diverse soorten natuursteen kunnen volledig naar eigen wens op maat gemaakt worden. Van rond tot vierkant en van ovaal tot hartvorm. Ook kan er een persoonlijke boodschap in het natuursteen verwerkt worden.

Ruwe steen

Voor een natuurlijke uitstraling kunt u ook kiezen voor een ruwe grafsteen. Deze zijn onbewerkt te plaatsen, maar kunnen ook bewerkt worden door middel van polijst- en hakwerk. Door de steen op verschillende manieren te bewerken, ontstaan er kleurverschillen in het materiaal. Ook is het mogelijk om decoraties aan te brengen.

Rvs

Het rvs dat tegenwoordig gebruikt wordt is van zeer hoge kwaliteit en is onderhoudsvriendelijk. Het materiaal kan in verschillende kleuren gepoedercoat en elke gewenste vorm gesneden en gebogen worden. Ook kan er een eigen tekst of afbeelding op het rvs verwerkt worden.

Glas

Glas is eveneens een duurzaam materiaal dat bijzonder geschikt is voor een grafmonument. Het glas is niet alleen verkrijgbaar in transparant maar ook in verschillende kleuren. Ook kan het gematteerd, gebogen en op verschillende manieren afgewerkt worden. Zo heeft u altijd een steen die aan uw wensen voldoet. Glas is tevens uitstekend geschikt om te combineren met andere materialen als natuursteen en rvs.

Hout

Kenmerkend voor houten grafstenen is de natuurlijke uitstraling, sterkte en duurzaamheid. Het materiaal is bestendig tegen zon, regen en vorst. Ook dit materiaal laat zich uitstekend bewerken en kan op verschillende manieren gedecoreerd worden.

string(10) "expression"