Modern

Moderne grafmonumenten zijn een uitdrukking van persoonlijkheid en stijl. Het zijn ook wel grafmonumenten met een geheel eigentijds karakter, strak en eenvoudig van vorm. Ze zijn ontworpen om de overledene te herdenken en te eren, terwijl ze tegelijkertijd een uniek en persoonlijk aandenken zijn voor de familie en vrienden van de overledene.

Persoonlijke vormgeving

De moderne gedenktekens zijn vaak persoonlijk vormgegeven. Ze combineren andersoortige materialen met natuursteen of zijn vorm gegeven op een manier die afwijkt van de klassieke vormgeving. Nieuwe, duurzame materialen bieden hierbij veel mogelijkheden om uw eigen ideeën erin te verwerken. Koninklijke Hesselink heeft een grote collectie moderne grafmonumenten. Van traditionele grafstenen gemaakt van marmer of graniet, tot meer artistieke en creatieve opties zoals glas, roestvrij staal, of zelfs gerecycled materiaal.

Op de monumenten passen we eigentijdse, moderne materialen en technieken toe, waarbij vaak combinatie met natuursteen wordt gemaakt. De voorbeelden in de collectie moderne grafmonumenten kenmerken zich door het eigentijdse materiaalgebruik, de strakke vormen en de veelal matte afwerking van het oppervlak van het natuursteen. Andere materialen die in deze collectie veel worden gebruikt zijn glas, rvs en cortenstaal. Maar ook brons, lood, hout en versteend hout kunnen worden toegepast.

Gemakkelijk aanpasbaar

Een belangrijk aspect van moderne grafmonumenten is dat ze vaak aanpasbaar zijn. Veel mensen kiezen ervoor om hun grafmonument te personaliseren met foto’s, teksten of symbolen die de overledene op een unieke manier herdenken. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn van de overledene samen met hun familie, of een symbolisch beeld dat de passies of belangen van de overledene weerspiegelt.

Vraag een adviesgesprek aan

Moderne grafmonumenten bieden een unieke en persoonlijke manier om een overledene te herdenken en te eren. Ze zijn aanpasbaar en kunnen gemaakt zijn van een breed scala aan materialen, en zijn vaak ontworpen om duurzamer te zijn dan traditionele grafmonumenten. Een modern grafmonument komt vaak tot stand na een persoonlijk adviesgesprek. In overeenstemming met uw wensen wordt het monument uitgewerkt en worden alle details besproken. Laat u inspireren in onze showrooms.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende stijlen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse materialen.

Bekijk de materialen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak