info@hesselink.nl 0575 - 546788

Restauratie

Dankzij hedendaagse moderne technieken en middelen is het mogelijk om een oud en/of vervallen grafmonument weer volledig op te knappen. Hierdoor kan het weer jaren mee en is aanschaf van een nieuw grafmonument overbodig.

Tevens blijft hiermee het authentieke karakter van het grafmonument behouden. Bijgaand enkele voorbeelden van grafmonumenten vóór en ná renovatie door ons.

 

Hoe werkt de restauratie?

Het restaureren van een grafsteen kan op verschillende manieren. In de meeste gevallen hanteren wij een uitgebreid traject waarmee de gehele grafsteen compleet opgeknapt wordt. Allereerst wordt de grafsteen grondig schoongemaakt. Op deze manier is de grafsteen in een keer verlost van mos, stof, roest en andere aanslag.

Hierna wordt de grafsteen opnieuw geverfd of bijgewerkt. Denk hierbij aan het inkleuren van de verkleurde letters en het repareren van beschadigingen. Wanneer het grafmonument over grind of andere kleine stenen bevat, wordt dit vervangen zoals hierboven op de foto’s te zien is. Wat overblijft is een grafsteen die er compleet nieuw uitziet.

Wanneer u geïnteresseerd bent in restauratie of simpelweg benieuwd bent naar de mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 

Voor de restauratie

Na de restauratie