Versteend hout

Versteend hout is vaak hard en duurzaam. Dat maakt het materiaal geschikt voor grafstenen. Grafstenen van versteend hout zijn uniek en bijzonder omdat ze gemaakt zijn van hout dat miljoenen jaren geleden is versteend. Dit betekent dat het hout is omgezet in gesteente door de geologische processen die plaatsvinden in de aarde. Het hout verliest daarbij al zijn organische materie en behoudt alleen nog de vorm van het hout. Het is dan net zo hard geworden als bijvoorbeeld graniet.

Natuurlijke uitstraling

Grafstenen van versteend hout worden vaak gekozen omdat ze een unieke en natuurlijke uitstraling hebben. Ze kunnen worden bewerkt met inscripties of symbolen die de overleden persoon herdenken. Er zijn verschillende soorten versteend hout die op basis van hun kleur, textuur en mineralencompositie kunnen worden onderscheiden. Ze hebben elk hun eigen vorm en ontstaansgeschiedenis.

Versteend hout kan ook op andere manieren worden toegepast in een gedenkteken: als lettersteen, kleine stukjes als grafbedekking, een boomstam als stoeltje naast het graf, een voetstukje om een vaas of lamp op te zetten of bijvoorbeeld een grafomranding van dit materiaal. Daarnaast kan het ook heel mooi gecombineerd worden met bronzen belettering of cortenstaal belettering en accessoires.

Verbinding tussen heden en verleden

Versteend hout vormt voor velen een mooie verbinding tussen de historie van de wereld, het leven op aarde en het herdenken van onze naasten. Bij Koninklijke Hesselink kunt u zich in uw eigen tempo oriënteren op de mogelijkheden die er zijn voor het samenstellen van een gedenkteken van versteend hout. Heeft u vragen tijdens het oriënteren, dan kunt u deze direct stellen aan onze medewerkers. Ziet u een mooi stuk versteend hout wat u bevalt, dan kunt u die meteen reserveren.

Op dit moment zijn er geen voorbeelden beschikbaar
van grafmonumenten gemaakt van versteend hout.

U heeft niet alleen de keuze uit verschillende materialen voor grafmonumenten, maar ook uit diverse stijlen.

Bekijk de stijlen

Grafmonument kopen? Natuurlijk bij Hesselink

Iedereen is uniek en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze deskundige medewerkers is alles te bespreken. Maak daarom direct een afspraak.

Maak een afspraak