Inspiratie op doen voor een grafsteen

Als u op zoek bent naar een grafsteen voor een dierbare komen er veel vragen op u af. Waar moet je op letten, wat is er allemaal mogelijk en in welke volgorde moet ik alles regelen?

Het uitzoeken van een grafsteen of grafmonument is één van de dingen die geregeld moet worden na de begrafenis. We spreken van een grafsteen als deze is gemaakt van een steenachtig materiaal. Is het niet gemaakt van steenachtig materiaal maar van bijvoorbeeld hout, glas of materiaal dan is het een grafmonument.

Inspiratie op doen voor een grafsteen kan op een drietal manieren: rondkijken op de begraafplaats, ons online assortiment bekijken of sparren met één van onze specialisten. U bepaalt zelf wat het juiste moment is voor het uitzoeken van een grafsteen.

Bekijk andere grafstenen

Wanneer u op de begraafplaats bent van uw dierbare raden wij het aan om eens rond te kijken naar de andere grafmonumenten. Hierdoor kan u oordelen wat u wel, of niet mooi vindt. Kijk vooral naar afmetingen, kleuren, modellen en materiaal.

Vindt u het niet prettig om de andere grafmonumenten te bekijken op een begraafplaats? Op onze website vindt u een uitgebreid assortiment grafmonumentenen grafstenen. Met onze configuratoris het ook mogelijk om zelf thuis een grafmonument te ontwerpen. Dit doet u in slechts zes simpele stappen.

Advies op maat

Vindt u het toch lastig om een grafmonument uit te kiezen? Wij helpen u graag bij kiezen van een grafsteen of grafmonument. Samen met één van onze adviseurs kan u een ontwerp op maat laten maken. Dit kan eventueel bij u op locatie.