Zelf een grafsteen ontwerpen

De keuze voor een grafsteen of grafmonument is heel persoonlijk. Het markeert de laatste rustplaats van een overledene. Nabestaanden kunnen hier terugkeren om een geliefde te herinneren. Met een persoonlijk gedenkmonument kunt u de overledene op passende wijze herdenken. Het is daarom ook mogelijk om zelf een grafsteen samen te stellen. Zo kunt u online een grafsteen ontwerpen die past bij (de wensen van) uw dierbare. Dat kunt u zelf doen, maar natuurlijk ook samen met ons. Wij vertellen u graag wat er allemaal mogelijk is.

Een uniek gedenkmonument

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen wensen. Daar hoort een passende grafsteen bij. Het is daarom mogelijk om een eigen ontwerp voor een grafsteen te maken. Dat kan in onze online grafsteen configurator. Hierbij kiest u bijvoorbeeld zelf het type monument, de tekst en eventuele grafornamenten. Misschien heeft u al een idee hoe u het monument wilt vormgeven. Zo niet, dan kunt u de stappen in de configurator doorlopen en hier ideeën opdoen en de grafsteen samenstellen.

Hoe werkt de grafsteen configurator?

Onze online grafsteen configurator neemt u mee in het proces van een grafsteen ontwerpen. Deze bestaat uit 6 stappen, waarbij u de keuzes maakt die u wenst. Allereerst kiest u een type grafsteen. U kunt kiezen voor een monument met alleen een staande lettersteen en voet of voor een monument met omranding (en eventuele dekplaat). Vervolgens kiest u het model voor de grafsteen en de gewenste steensoort en kleur. U scrolt eenvoudig door de verschillende keuzemogelijkheden heen. De basis is dan gelegd. Daarna bepaalt u of u grafdecoratie wilt toevoegen. Bijvoorbeeld een mooie lantaarn of vaas. En kiest u op welke plek deze geplaatst mag worden. Na eventuele decoratie kunt u de belettering aan de steen toevoegen. Hier typt u zelf de tekst, waarbij er verschillende groottes en lettertypen mogelijk zijn. Zo kunt u kiezen wat u het mooist vindt en waar u het wilt plaatsen. Ook kunt u diverse figuren bij de tekst plaatsen, te denken aan een bloem of een symbool. Tot slot geeft u een locatie op waar de grafsteen geplaatst mag worden. Kies uit de lijst van locaties de betreffende begraafplaats. Staat uw begraafplaats er niet bij? Vult u deze dan handmatig in onderaan de lijst. In het vak van locatie vult u de plaats en de naam van de begraafplaats in. In de laatste stap krijgt u een overzicht van de door u ontworpen grafsteen. Hierna kunt u nog aanpassingen doen en, als alles naar uw wens is, een offerte opvragen.

Een persoonlijke grafsteen ontwerpen

Er zijn veel mogelijkheden bij de keuze voor een passend gedenkmonument. Houdt u er daarom rekening mee dat de configurator zich beperkt tot standaard samen te stellen monumenten. Heeft u speciale wensen of zoekt u een monument dat niet is samen te stellen met onze configurator? Ook dat is mogelijk! Neemt u dan gerust contact met op met één van onze deskundige medewerkers, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.