Hoe werkt een grafsteen restaureren?

Een grafsteen biedt een mooie herinnering aan uw overleden dierbare. Maar wat als het monument beschadigd is of er verweerd uitziet? Dat kan een onprettig gevoel geven voor u als nabestaande. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden voor het opknappen en restaureren van een grafsteen. Een oud monument ziet er na een opknapbeurt vaak weer als nieuw uit. Wij vertellen u graag hoe dat bij Hesselink gebeurt.

De grafsteen schoonmaken en bijwerken

Is het grafmonument van uw geliefde vervallen? Het is niet nodig om een nieuwe aan te schaffen. Door de moderne technieken van tegenwoordig gaat het monument na restauratie weer een tijd mee. Wat komt er allemaal kijken bij een grafsteen restauratie? Allereerst maken wij het monument grondig schoon. Vuil, zoals als roest, mos of aanslag, wordt hierbij verwijderd. Vaak doet een goede schoonmaak al wonderen om de grafsteen er goed uit te laten zien. U kunt het monument ook zelf onderhouden en schoonmaken: lees hier onze tips.

De volgende stap is het opnieuw verven of bijwerken van de belettering. Door weersinvloeden kunnen deze na verloop van tijd slijten, verkleuren of vervagen. Bovendien worden breuken en beschadigingen aan de grafsteen gerepareerd. Tot slot kunnen we de grafsteen rechtzetten als deze scheef staat door verzakking.

Vervangen of toevoegen van onderdelen aan het grafmonument

Tijdens de opknapbeurt vervangen wij de losse onderdelen van het monument. Denk aan grind of kleine steentjes bij de grafsteen. Deze kunnen er namelijk minder mooi uit gaan zien als er mos of zand op komt. Door dit te vervangen door nieuwe stenen, ziet de grafsteen er weer als nieuw uit.

Wilt u onderdelen aan het monument toevoegen? Ook dat is mogelijk. U kunt kiezen voor decoratie in de vorm van verschillende grafaccessoires. Bijvoorbeeld een kaars, lantaarn, vaas of foto. Daarbij kunt u ervoor kiezen om nieuwe tekst toe te voegen aan de steen of de naamplaat. Natuurlijk mits de ruimte op het monument dit toelaat.

Grafsteen restaureren? Een oud monument wordt weer als nieuw

Een grafsteen heeft regelmatig onderhoud nodig om de goede staat te behouden. Het voordeel van een grafsteen restauratie, in plaats van het geheel vervangen, is dat de steen zijn authentieke karakter behoudt. Wilt u een grafsteen laten restaureren door Hesselink? Wij hebben de kennis en materialen in huis om uw monument er weer als nieuw uit te laten zien. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met ons op.