Grafdecoratie, wat is er allemaal mogelijk?   

Als nabestaande wilt u uw overleden dierbare het liefst eren met een passend gedenkteken. Bij een grafmonument of urnmonument heeft u dan de mogelijkheid om een gedenkplaats in te richten en om uw geliefde te herdenken. Deze plaats kunt u persoonlijk en uniek maken met grafdecoraties. Accessoires bij de grafsteen die passen bij wat de overledene of u mooi vindt. In dit blog vertelt Koninklijke Hesselink u graag meer over de mogelijkheden van grafdecoraties!

Voor welke grafdecoratie kan ik kiezen?

Mooie grafdecoratie zorgt ervoor dat een graf echt uniek wordt. Maar er is veel mogelijk bij het kiezen van grafaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan graflantaarns, kaarsen, een vaas, maar ook bloemen, een tekening, beeldje of een foto.

Kaarsen en graflantaarns

Kaarsen en andere lichtjes behoren tot de populairste keuze in grafdecoratie. Vuur staat namelijk symbool voor liefde, licht en warmte. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een kaars bij het graf te branden. Bovendien komen deze voor in verschillende vormen en maten. Daardoor is er altijd één die past bij het grafmonument of urnmonument. Wilt u niet dat er kaarsvet op het gedenkmonument terecht komt? Dan kunt u ook kiezen voor een graflantaarn. Deze zijn er in vele soorten en uitvoeringen, rond of vierkant, klassiek of modern, en met een kleur of decoratie.

Grafvazen en bloemen

Ook bloemen kunnen heel mooi bij een graf geplaatst worden. Kies bijvoorbeeld de lievelingsbloemen van de overledene. U kunt speciale vazen kiezen om het boeket in te plaatsen. Ook deze grafvazen zijn er in diverse kleuren en vormen. Ze kunnen variëren van laag en rond tot hogere modellen. Maar ook qua kleur van donker graniet tot goudkleurig.

Een tekeninghouder bij het graf

Het is ook mogelijk om een tekening bij het graf te plaatsen. Bijvoorbeeld een tekening die gemaakt is door een kind. Tekenen kan voor kinderen een manier zijn om hun gevoelens te uiten en om de rouw te verwerken. Maar dit kan natuurlijk ook een tekening of werk zijn van een andere nabestaande van de overledene. Een tekening is echt uniek en persoonlijk. Om de tekening een tijdje goed te kunnen bewaren, kan deze worden geplaatst in een tekeninghouder van plexiglas. Deze tekeninghouder vindt u op de website van onze partner Engraved.

Rouwfoto of afbeelding

Een mooie foto is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de rouwverwerking. Dit kan tijdens de uitvaart zijn, maar ook daarna door een rouwfoto bij het graf te plaatsen. Ook dit ontwerp kunt u laten maken en uitvoeren bij Engraved.

Gedenkbeeldjes en stenen     

Tot slot kunt u het grafmonument of urnmonument een eigen accent geven met een gedenkbeeldje. Zo kunt u een beeldje kiezen dat voor u een mooie betekenis heeft. Bijvoorbeeld een hart, engel, bloem, vogeltje of een ander dier. Deze zijn er in verschillende materialen en kleuren, zoals keramiek of brons. Daarnaast kunt u kiezen voor een gedenksteen of kei. Met viltstift kunt u hier bijvoorbeeld een persoonlijke tekst op schrijven.

Een persoonlijk grafmonument met grafdecoraties

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen wensen. En daar hoort een passend grafmonument of urnmonument bij. Deze kunt u verder decoreren met grafaccessoires. Zo maakt u het monument zo persoonlijk als u zelf wilt. Het is ook mogelijk om een geheel eigen ontwerp te bespreken. Op die manier kunt u de beste keuzes maken voor uw overleden dierbare en uzelf. Kunnen wij u helpen bij het uitzoeken van een grafmonument of grafdecoraties? Neemt u dan gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.