Glazen grafmonumenten en glazen urnen. Modern en uniek!

Grafmonumenten zijn er in allerlei soorten, maten en stijlen. Ze worden geplaatst op de plek waar een overledene begraven is. Tegenwoordig wordt het steeds meer gebruikelijk om een grafmonument persoonlijk te maken en zelf samen te stellen. Hierbij kan er gekozen worden voor verschillende materialen. Zo kunt u denken aan natuursteen, brons, maar ook glas. Steeds meer mensen kiezen voor een (gedeeltelijk) gedenkmonument van glas. Een glazen grafmonument heeft een moderne, lichte en toegankelijke uitstraling. Daarnaast is glas een materiaal dat ook mooi blijft in het Nederlandse weer. In dit blog vertelt Koninklijke Hesselink u graag meer over glazen grafmonumenten.

Hoe worden glazen grafmonumenten gemaakt?

Glas wordt gemaakt van een mengsel van zand, kalk en soda. Deze stoffen worden in een smeltoven verhit tot ze vermengd zijn. Uit dit mengsel kunnen dan glasplaten gemaakt worden, die gebruikt kunnen worden voor een grafmonument. Ook kan het glas geblazen worden. Zo gebeurt dat ook bij glazen urnen. Deze kunnen in verschillende vormen geblazen worden en met verschillende fraaie kleuren. Ze hebben een heldere en eigentijdse uitstraling.

Wat is er mogelijk qua stijl en vorm?

Bij glazen grafmonumenten is er heel veel mogelijk. Omdat glas in vele vormen en kleur te maken is, kunt u het monument dan ook geheel naar wens samenstellen. Vrijwel alle stijlen zijn mogelijk. Van blank glas tot gekleurd glas, en van rechte vormen tot ronde vormen. Ook zijn er veel technieken waarmee het glas bewerkt kan worden, zoals lasergravure, het glas buigen of lakken. Een ander voorbeeld is glasfusing. Hierbij worden laagjes glas, eventueel van verschillende kleuren, aan elkaar gesmolten. Op die manier kunnen er vele vormen worden gecreëerd die er kleurrijk en stijlvol uitzien.

Daarnaast komt glas ook mooi tot zijn recht in combinatie met andere materialen, zoals natuursteen of een ruwe steen, RVS of cortenstaal. Wilt u geen volledig monument van glas? Dan kunt u ook kiezen voor alleen een glasplaat met een tekst of foto.

De glazen grafsteen persoonlijk maken

Het gedenkmonument kan op diverse manieren gepersonaliseerd worden. Zo creëert u een passend grafmonument voor uw overleden dierbare. U kunt ervoor kiezen om het monument te voorzien van een eigen tekst. Deze tekst kan worden gezandstraald of gelaserd. Een voordeel: teksten op glas zijn goed bestand tegen het weer en blijven dus goed leesbaar. Naast tekst is het ook mogelijk om een foto, afbeelding of figuur op het grafmonument te laten maken. Dit kan met veel details erop gelaserd, gezandstraald of geprint worden.

Tot slot kunt u grafaccessoires toevoegen aan het glazen grafmonument. In principe kunt u alle accessoires kiezen die bij ieder ander grafmonument kunnen worden toegevoegd. Denk aan een vaas, kaars of lantaarn. Een verschil is alleen dat het monteren op glas anders is dan op bijvoorbeeld graniet, want in glas kan niet geboord worden.

Wilt u een glazen grafmonument uitzoeken?

Koninklijke Hesselink biedt glazen grafmonumenten en urnen aan in samenwerking met partners. Kunnen wij u helpen bij het uitzoeken of samenstellen van een persoonlijk grafmonument? Wij helpen u graag! Neemt u hiervoor gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.