Gedenkteken of grafsteen voor dieren

Als u of uw gezin jarenlang gezelschap heeft gehad van een hond, kat, konijn of ander huisdier en deze overlijdt, dan is het belangrijk afscheid te nemen. Een huisdier is een dierbare vriend voor het leven. Baasjes richten dan ook vaak na overlijden een mooie gedenkplek voor hen in. U kunt ervoor kiezen om uw huisdier te begraven. Daarbij kan gedacht worden aan een speciaal gedenkteken of grafsteen voor dieren die het graf kan markeren. Koninklijke Hesselink vertelt u graag meer over de mogelijkheden over grafstenen voor dieren.

Huisdier begraven

Het is in Nederland toegestaan om uw huisdier zelf te begraven. Dit kan op een mooi plekje in uw eigen tuin maar ook op een begraafplaats. In Nederland zijn diverse begraafplaatsen waar uw huisdier begraven kan worden. Het is mooi om op deze plek een gedenkteken of grafsteen voor dieren te plaatsen zodat u altijd weet waar uw geliefde hond, kat of konijn begraven ligt. U kunt ook kiezen voor alleen een dierengrafsteen als gedenkplek in uw tuin. U hoeft hiervoor uw huisdier dus niet in uw tuin te begraven, maar u kunt de steen gewoon plaatsen op een plek in uw tuin die u geschikt vindt. Op die manier heeft u altijd een mooie plek waar u uw huisdier kunt gedenken.

Grafsteen voor dieren persoonlijk maken

Er zijn veel mogelijkheden om een grafsteen voor uw huisdier persoonlijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een foto van uw dier, gebrand in porselein of RVS, met daarbij de naam van uw huisdier. De rouwfoto kunt u laten maken bij onze partner Engraved. Ook is het mogelijk om aan de grafsteen bronzen of aluminium onderdelen toe te voegen. Grafstenen voor dieren zijn vaak voorzien van een thema, met speciale vormgeving voor honden, katten en andere dieren. Denk aan de afdruk van een hondenpoot of een beeldje van een slapende kat. Dat geeft u de vrijheid te kiezen voor een steen die past bij uw overleden huisdier. Kunt u geen gedenkteken of steen vinden voor uw huisdier die passend is? Dan kunnen reguliere grafstenen ook uitkomst bieden.

Gedenken in en om het huis

Wilt u uw huisdier het liefst in of rondom uw eigen huis gedenken? Dan zijn er verschillende opties die geschikt zijn voor zowel binnen en buiten. In huis richten baasjes hiervoor vaak een aparte gedenkplek in met bijvoorbeeld een foto en een kaarsje in de vensterbank. Maar ook een mooie urn met de naam van de hond of kat erin gegraveerd is mogelijk. Kiest u voor een gedenkplek buiten, met een gedenksteen, dan is het verstandig vooraf goed na te denken over een geschikte plek.

Hulp bij het uitzoeken van een grafsteen voor dieren

Om de herinnering aan uw huisdier levend te houden, wilt u graag een mooie gedenkplek inrichten na overlijden. Een gedenkteken of een speciale grafsteen voor dieren kan daarbij helpen. Door een gedenkteken of grafsteen voor uw huisdier te plaatsen op een mooi plekje, krijgt uw huisdier ook na overlijden een plekje in het leven van u of uw gezin. Wilt u graag hulp bij het uitzoeken van een gedenkteken of grafsteen voor dieren? Neem dan gerust contact met ons op. Koninklijke Hesselink ontwerpt graag samen met u een prachtig eerbetoon voor uw overleden huisdier.