Een assieraad als tastbare herinnering

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om na hun overlijden gecremeerd te worden. Hierbij worden de resten van de overledene verbrand. Na de crematie blijft er as over en moeten er keuzes gemaakt worden over de asbestemming. Wellicht had uw geliefde hier bepaalde wensen over. Zo niet, dan kunt u als nabestaande hier de gewenste keuze over maken. Een voordeel van cremeren is dat u (een deel van) de as van uw overleden dierbare kunt bewaren. Veel mensen vinden het prettig om hun dierbare op die manier dichtbij zich te houden. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, zoals een urn of een mooi assieraad. In dit blog vertellen we u hier graag meer over!

Asbestemming in een urn of assieraad

Na de crematie moet er een keuze gemaakt worden over wat er met de as van de overledene gebeurt. Zo kan ervoor gekozen worden om de as uit te strooien. Bijvoorbeeld op een mooie plaats of de favoriete plek van de overledene. Maar u kunt er ook voor kiezen om de as zelf te bewaren. Dat maakt het mogelijk om uw geliefde dichtbij u te houden. De as kan bijvoorbeeld bewaard worden in een urn. Deze kunt u ergens in huis of in de tuin plaatsen. Maar wist u dat de as ook in persoonlijke objecten verwerkt kan worden? Bijvoorbeeld in een assieraad als ketting. U kunt de as ook over meerdere nabestaanden verdelen. Of een deel van de as in een assieraad, of meerdere assieraden, laten verwerken en de rest in een urn bewaren.

Wat is een assieraad?

Een assieraad, oftewel een as ketting, is een sieraad met een holle ruimte waar de as in gedaan kan worden. Dat geeft u als nabestaande een tastbare herinnering. Eén die u zelf bij u kunt dragen. Onze assieraden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Daarnaast hebben ze een doorschijnend gedeelte, waardoor u de as kunt zien zitten in de hanger. Ook is het mogelijk om in plaats van as een plukje haar in de ketting te laten plaatsen.

Waarom kiezen voor assieraden?

Met een ketting voor as draagt u uw overleden dierbare altijd mee. Ondanks dat u de fysieke aanwezigheid niet meer kunt ervaren, kunt u uw geliefde nog wel bij u dragen. Dit kan u helpen bij het verwerken van uw verlies. Met een persoonlijk gedenksieraad draagt u op symbolische wijze uw dierbare dichtbij uw hart. Een sieraad en een prachtige herinnering in één! 

Een passend gedenkteken kiezen voor uw overleden dierbare

Na het overlijden van een geliefde gaat u door een verdrietige periode. Dat maakt soms ook de keuze voor een gedenkmonument lastiger. Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een grafmonument, een urn(monument) of misschien een assieraad? Wij denken graag met u mee en adviseren u! Neemt u daarvoor gerust contact met ons op, dan bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden.